Προβλήματα στη μεταφορά ψυχικά ασθενών πολιτών

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Προβλήματα στη μεταφορά ψυχικά ασθενών πολιτών

poasy

Αθήνα, 02 Φεβρουαρίου 2024

Αρ. Πρωτ.: 800/7/92a

 

 

Προς: Τον Υφυπουργό Υγείας  κ. Δημήτριο ΒΑΡΤΖΟΠΟΥΛΟ 

        

Κοιν: 1)Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης  κ. Εμμανουήλ ΛΟΓΟΘΕΤΗ 

         2)Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Δημήτριο ΜΑΛΛΙΟ

         3)Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος

          Αντιστράτηγο κ. Γεώργιο ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟ

          4)7η Διοίκηση Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης

          5)Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Χανίων

 

   Θέμα: «Προβλήματα στη μεταφορά ψυχικά ασθενών πολιτών»

 

Κύριε Υφυπουργέ,

         

Επανερχόμαστε στο μείζον ζήτημα της συνεχιζόμενης απασχόλησης αστυνομικών για τη μεταφορά ψυχικά ασθενών σε νοσοκομεία, για να σας επισημάνουμε, για ακόμα μια φορά, ότι η κατάσταση αντί να έχει εξομαλυνθεί, επιδεινώνεται καθημερινά εξαιτίας της αδυναμίας του όλου συστήματος να προβεί στην εφαρμογή των διατάξεων του νέου νόμου 4931/22, που όπως γνωρίζετε, ψηφίστηκε από τη Βουλή των Ελλήνων μετά από πολυετείς αγώνες του συνδικαλιστικού μας κινήματος.

Ειδικότερα, σύμφωνα και με το επισυναπτόμενο έγγραφο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Χανίων, πρόσφατα συνάδελφοί μας από τα Χανιά, αναγκάστηκαν να μετακινηθούν έως το Ηράκλειο αφού ούτε το Ψυχιατρικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων ούτε αυτό του όμορου νομού Ρεθύμνου, ήταν σε θέση να υποδεχθεί ψυχικά ασθενείς λόγω ελλείψεων σε προσωπικό και χώρους κράτησης ψυχασθενών.

Προφανώς και δεν είναι αυτός ο ρόλος της Ελληνικής Αστυνομίας και έχετε και εσείς αναγνωρίσει τις δυσμενείς επιπτώσεις τόσο στη λειτουργία των αστυνομικών υπηρεσιών όσο και σε αυτήν την ίδια την κατάσταση των αστυνομικών και ειδικά των συμπολιτών μας που χρήζουν πράγματι νοσηλείας. Ωστόσο, το γεγονός ότι δεν τυγχάνει εφαρμογής το άρθρο 59 του Ν. 4931/22, βαρύνει αποκλειστικά την πολιτική εξουσία στο σύνολό της.

Σας καλούμε, λοιπόν, να δώσετε τις δέουσες απαντήσεις άμεσα, λαμβάνοντας υπόψη την δραματική έκκληση και της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Χανίων, η οποία  ανέδειξε εμπεριστατωμένα το γενικότερο πρόβλημα λειτουργίας των υπηρεσιών υγείας στο νομό Χανίων.

     

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.
O Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ Χρήστος

Για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών χρησιμοποιoύμε cookies .