Έκθεση αστυνομικών σε θανάσιμους κινδύνους. Έως πότε;

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Έκθεση αστυνομικών σε θανάσιμους κινδύνους. Έως πότε;

poasy

Αθήνα, 02 Φεβρουαρίου 2024

Αρ. Πρωτ.: 800/4/20α

 

Προς: Τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Δημήτριο ΜΑΛΛΙΟ

 

Kοιν.: Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Μαγνησίας

 

Θέμα: «Έκθεση αστυνομικών σε θανάσιμους κινδύνους. Έως πότε;»

 

Κύριε Αρχηγέ,

 

Σε μια περίοδο κατά την οποία έχουν εμφανιστεί εκ νέου οι τρομοκρατικές απειλές και μάλιστα με σαφή στόχευση τις αστυνομικές δυνάμεις, προξενεί τεράστια ερωτηματικά η καθ’ όλα τεκμηριωμένη καταγγελία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Μαγνησίας όσον αφορά στις εντολές που έχουν δοθεί από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας για την προστασία εγκαταστάσεων και υποδομών συγκεκριμένης προέλευσης και χαρακτήρα στην περιοχή της Δ.Α. Μαγνησίας.

Όπως προκύπτει από το επισυναπτόμενο έγγραφο της Ένωσης, οι εντολές παραβλέπουν το γεγονός ότι ανάλογου τύπου επιχειρησιακοί σχεδιασμοί, τα προηγούμενα χρόνια, έχουν αποβεί μοιραίοι για το αστυνομικό προσωπικό. Η ηγεσία συνεχίζει να ενεργεί αδιαφορώντας αν συνάδελφοί μας εκτίθενται σε θανάσιμους κινδύνους εφόσον ακολουθούν επικίνδυνα και προβληματικά σχέδια για την προστασία εκείνων που υποτίθεται ότι προστατεύουν!

Άραγε, αυτή τη σκανδαλώδη υπηρεσιακή κατάσταση που με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγήσει κάποτε σε τραγικά αποτελέσματα, γιατί την αγνοείτε; Ή μήπως την παραβλέπετε σκοπίμως; Εκτός κι αν πιστεύετε ότι το χρέος της ηγεσίας εξαντλείται με τη φυσική της παρουσία σε κηδείες και σε μνημόσυνα των αστυνομικών που χάνονται άδικα ολοένα και πιο συχνά τα τελευταία χρόνια.

 

Κύριε Αρχηγέ,

 

Σας καλούμε να λάβετε σοβαρά υπόψη την καταγγελία της Ένωσης και να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες ώστε το αστυνομικό προσωπικό που διατάσσεται σε μέτρα φύλαξης ευπαθών στόχων, να είναι εξασφαλισμένο από κάθε πιθανό κίνδυνο.

Διότι προφανώς και δεν αρκούν οι προφορικές διαβεβαιώσεις. Πρέπει και αυτές να συνοδεύονται από συγκεκριμένες αποφάσεις, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από τους κανονισμούς ασφαλείας και το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα 45/2008 (ΦΕΚ 73/Α` 30.4.2008) για τους όρους Υγιεινής και Ασφάλειας του ανθρώπινου δυναμικού της Ελληνικής Αστυνομίας.  Αλλιώς, θα είναι «κενό γράμμα» …για τον κάλαθο των αχρήστων.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.
O Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ Χρήστος

Για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών χρησιμοποιoύμε cookies .