Μεταφορά Ψυχικά Ασθενών ένεκα Εισαγγελικών Παραγγελιών

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Μεταφορά Ψυχικά Ασθενών ένεκα Εισαγγελικών Παραγγελιών

poasy

Αθήνα, 22 Φεβρουαρίου 2024

Αρ. Πρωτ.: 800/7/93α

 

 

Προς:1)Τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχαήλ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ

         2)Τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Ανδρέα ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟ

         3)Τον Υπουργό Υγείας κ. Άδωνι ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ

         4)Τον Υφυπουργό Υγείας κ. Δημήτριο ΒΑΡΤΖΟΠΟΥΛΟ

 

Κοιν.: Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηρακλείου

 

Θέμα: «Μεταφορά Ψυχικά Ασθενών ένεκα Εισαγγελικών Παραγγελιών»

 

         Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί και Υφυπουργοί,

 

Η αποδέσμευση αστυνομικών από εξωαστυνομικές αρμοδιότητες ήταν και είναι  διακηρυγμένος στόχος όχι μόνο του συνδικαλιστικού μας κινήματος, αλλά και της Κυβέρνησης στην οποία συμμετέχετε, έχοντας αναλάβει συγκεκριμένες υποχρεώσεις και δεσμεύσεις όσον αφορά την επίλυση συγκεκριμένων προβλημάτων που έχουμε θέσει υπόψη σας.

Ένα από αυτά, χρονίζον μάλιστα αίτημα, ήταν και η απεμπλοκή της Ελληνικής Αστυνομίας από τη διαδικασία των ακούσιων νοσηλειών ψυχικά ασθενών. Μετά από πολλές παρεμβάσεις μας και διαβούλευση με τους αρμόδιους εκπροσώπους της πολιτείας, υπήρξε νομοθετική πρωτοβουλία (ν. 4931/22), που προβλέπει πλέον μια νέα διαδικασία, πέρα και πάνω από όλα, ανθρώπινη, όπως αρμόζει σε πολιτισμένα κράτη. Δυστυχώς, όμως, ο νόμος που ψηφίστηκε από την Ελληνική Βουλή, παραμένει ανεφάρμοστος με ευθύνη όχι της Ελληνικής Αστυνομίας, αλλά άλλων φορέων. Ακόμα και η πρόσφατη προσπάθεια του Υπουργείου Υγείας να δώσει με την υπ’ αριθμόν Γ3α/Γ.Π.οικ. 6388/01-02- 2024 Εγκύκλιο σαφείς οδηγίες προς τις αρμόδιες υπηρεσίες, φαίνεται ότι έχει πέσει στο κενό.

Τα όσα αναφέρει με το επισυναπτόμενο έγγραφό της η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, αποτυπώνουν τη διαμορφωμένη κατάσταση και ουδείς πλέον δικαιούται να εφησυχάζει.

Επειδή η  Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηρακλείου έχει αποφασίσει ότι θα αναζητήσει την εισαγγελική διερεύνηση τυχόν ευθυνών σε όλα τα επίπεδα, σας καλούμε εγκαίρως να μας απαντήσετε πώς από την πλευρά σας θα συμβάλλετε περαιτέρω στην οριστική επίλυση του εν θέματι προβλήματος.

 

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.
O Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ Χρήστος

 

Για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών χρησιμοποιoύμε cookies .