Ουσιαστικά μέτρα διαχείρισης του μεταναστευτικού

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ουσιαστικά μέτρα διαχείρισης του μεταναστευτικού

poasy

Αθήνα, 14 Νοεμβρίου 2023

Αρ. Πρωτ.:800/6/102α

 

Προς: Τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας

            Αντιστράτηγο κ. Λάζαρο ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟ

 

Κοιν.:Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτ. Δωδεκανήσου

 

Θέμα: «Ουσιαστικά μέτρα διαχείρισης του μεταναστευτικού»

 

Κύριε Αρχηγέ,

 

Σας είναι γνωστό το διαρκές ενδιαφέρον της Ομοσπονδίας μας και των Πρωτοβαθμίων Ενώσεων αυτής για την αποτελεσματική λειτουργία των αστυνομικών υπηρεσιών και όλων όσοι εμπλέκονται στη διαχείριση της μεταναστευτικής – προσφυγικής κρίσης, που πλήττει τη χώρα μας τα τελευταία χρόνια, ανάλογα και με τις ευρύτερες γεωπολιτικές εξελίξεις.

Όπως προκύπτει από το επισυναπτόμενο έγγραφο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Δωδεκανήσου, το τελευταίο διάστημα παρατηρείται εντονότατη συγκέντρωση παρανόμων αλλοδαπών στη Ρόδο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Οι μεν αστυνομικές υπηρεσίες στενάζουν, ως συνήθως, οι δε τοπικές κοινωνίες, στρέφουν και πάλι ως συνήθως τα πυρά τους στην αστυνομία και στις λοιπές αρχές που αδυνατούν να αποτρέψουν τους «εισβολείς».

Γίνεται, φανερό, ότι με τις υπάρχουσες αστυνομικές δυνάμεις στο νησί της Ρόδου, η κατάσταση θα επιδεινώνεται εις βάρος της Ελληνικής Αστυνομίας και του ανθρώπινου δυναμικού της, οι δυνατότητες του οποίου στην προκειμένη περίπτωση είναι περιορισμένες και ουδόλως έχουν βελτιωθεί με τις πρόσφατες μηδαμινές ενισχύσεις. Οι οργανικές θέσεις παρουσιάζουν μαύρες τρύπες παντού και το ερώτημα είναι έως πότε η Ηγεσία θα τηρεί στάση κατώτερη των περιστάσεων;

Σας καλούμε, λοιπόν, να λάβετε τα ενδεικνυόμενα μέτρα ώστε οι επισημάνσεις της Ένωσής μας, λειτουργήσουν αφυπνιστικά για όλο το σύστημα διαχείρισης του προβλήματος, αντί να επιχειρείται ο εξωραϊσμός του και ιδίως αντί να συντηρείται ο καθησυχασμός όσων καλούνται κάθε φορά να πληρώσουν τα σπασμένα των άλλων.

 

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

         O Πρόεδρος                             Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

 

Για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών χρησιμοποιoύμε cookies .