Αφαίμαξη αστυνομικού προσωπικού Διευθύνσεων Γ.Α.Δ.Α

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Αφαίμαξη αστυνομικού προσωπικού Διευθύνσεων Γ.Α.Δ.Α

poasy

Αθήνα,31 Οκτωβρίου 2023

Αρ. Πρωτ.:401/4/6α

 

Προς: Τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο κ. Λάζαρο ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟ

 

 Κοιν.:1) Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Ιωάννη ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

           2) Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Κωνσταντίνο ΚΑΤΣΑΦΑΔΟ

           3) Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης κ. Εμμανουήλ ΛΟΓΟΘΕΤΗ

           4)Προϊστάμενο Κλάδου Διοικητικής Υποστήριξης & Ανθρώπινου Δυναμικού/Α.Ε.Α.,

           Υποστράτηγο κ. Χρήστο ΚΟΝΔΥΛΗ

           5) Διευθυντή Διεύθυνσης Αστυνομικού Προσωπικού Α.Ε.Α. ,Αστυνομικό Διευθυντή κ. Δημήτριο ΠΟΛΥΖΟ

           6) Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών

 

Θέμα: «Αφαίμαξη αστυνομικού προσωπικού Διευθύνσεων Γ.Α.Δ.Α.»

 

Κύριε Αρχηγέ,

 

Η πρόσφατη Απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας για την ενίσχυση των Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών,  για ένα μήνα, με προσωπικό κυρίως από τα Αστυνομικά Τμήματα της Γ.Α.Δ.Α., κομβικές κεντρικές Υπηρεσίες της Ασφάλειας Αττικής, όπως η Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων ή η ΟΠΚΕ/ΔΡΑΣΗ, το Μεταγωγών, το Αλλοδαπών κλπ, πληροφορούμαστε ότι προκαλεί εύλογες αντιδράσεις.

Ειδικότερα, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, σε συνέχεια άλλων εγγράφων παρεμβάσεών της, αναδεικνύει την αγανάκτηση των μελών της αναφορικά με το γεγονός της συνεχιζόμενης αφαίμαξης των Υπηρεσιών της Γ.Α.Δ.Α. και των αρνητικών επιπτώσεων που έχει αυτή τόσο στο εργασιακό στάτους όσο και στην απόδοση των αστυνομικών υπηρεσιών.

Αν και η απόφαση για την ενίσχυση του αεροδρομίου αποσκοπεί στη βελτίωση του αστυνομικού έργου, ωστόσο, γίνεται φανερό ότι έτσι αποδυναμώνονται αλλού άλλοι τομείς δράσεις, συντηρώντας μια αλλοπρόσαλλη έως και επικίνδυνη κατάσταση, την οποία αναρωτιόμαστε αν τελικά αντιλαμβάνονται εκείνοι που έχουν την ευθύνη της λειτουργίας της Ελληνικής Αστυνομίας είτε κεντρικά είτε περιφερειακά.

Επειδή η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, με το επισυναπτόμενο έγγραφό της, διαμαρτύρεται για συγκεκριμένους λόγους που έχουν να κάνουν με τη χρόνια αδυναμία του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας να διαχειριστεί ορθά και χωρίς αστοχίες το διαθέσιμο αστυνομικό προσωπικό, σας επισημαίνουμε και από την πλευρά μας την αναγκαιότητα αναθεώρησης κάθε απόφασης που συντηρεί και οξύνει το απαράδεκτο καθεστώς μετακινήσεων αστυνομικών από υπηρεσία σε υπηρεσία.

Το ζητούμενο είναι να υπάρξει ένας κεντρικός μακροπρόθεσμος και μεσοπρόθεσμος προγραμματισμός διάθεσης της υπάρχουσας δύναμης και παράλληλα δρομολόγηση νέων προσλήψεων αστυνομικών έτσι ώστε επιτέλους, «να φανεί κάποιο φως στο βάθος του τούνελ».

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

         O Πρόεδρος                             Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

 

Για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών χρησιμοποιoύμε cookies .