Όποιος καεί στο χυλό …

poasy

Αθήνα, 13 Ιουλίου 2023

Αρ. Πρωτ.: 200/4/308

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Χαιρετίζουμε τις δηλώσεις του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Παναγιώτη ΜΗΤΑΡΑΚΗ για την κατάργηση της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας και τον τερματισμό των προσλήψεων εκτός πανελληνίων εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας, καθώς κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση.

Η Ομοσπονδία μας είχε εξαρχής αντιταχθεί σε αποφάσεις που ήταν οφθαλμοφανές ότι θα δημιουργούσαν περισσότερα προβλήματα από αυτά που υποτίθεται θα αντιμετώπιζαν. Επιμέναμε ότι δεν είναι ορθή η λύση της λειτουργίας αστυνομικών μονάδων εντός του πανεπιστημιακού χώρου, του κατ’ εξοχήν χώρου μάθησης και παιδείας που ασφαλώς πρέπει να απαλλαγεί από φαινόμενα ανομίας και παραβατικότητας. Επειδή ζούμε μέσα στην κοινωνία και γνωρίζουμε τι συμβαίνει γύρω μας, έχουμε και θέτουμε στη διάθεση του Υπουργείου και κάθε ενδιαφερόμενου, προτάσεις προς αξιοποίηση.

Το ίδιο ισχύει και για τις προσλήψεις ειδικών κατηγοριών αστυνομικού προσωπικού, που όσο συνεχίζονται, μόνο αρνητικές συνέπειες θα εισπράττονται. Ο εγγυημένος αξιοκρατικός τρόπος εισαγωγής στο Αστυνομικό Σώμα πρέπει να διασφαλιστεί άπαξ δια παντός και να συνοδευτεί με τα αναγκαία εκπαιδευτικά προγράμματα τριετούς φοίτησης στην Αστυνομική Ακαδημία.

Το αγαθό της ασφάλειας κατοχυρώνεται, όπως έχουμε πολλές φορές τονίσει, με τεκμηριωμένες και υλοποιήσιμες πολιτικές και όχι με δηλώσεις για επικοινωνιακή διαχείριση των προβλημάτων.

Και επειδή «όποιος καεί στο χυλό, φυσά και το γιαούρτι», ελπίζουμε στο εξής, οι εξαγγελίες να βασίζονται σε στέρεο έδαφος και βεβαίως να εξυπηρετούν το γενικό συμφέρον.

 

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

         O Πρόεδρος                             Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

Για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών χρησιμοποιoύμε cookies .