Η Ομοσπονδία μας, τιμά την Ημέρα της Ελληνικής Αστυνομίας και τον Προστάτη του Σώματος, Μεγαλομάρτυρα Άγιο Αρτέμιο

Η Ομοσπονδία μας, τιμά την Ημέρα της Ελληνικής Αστυνομίας και τον Προστάτη του Σώματος, Μεγαλομάρτυρα Άγιο Αρτέμιο

poasy

Αθήνα, 20 Οκτωβρίου 2023

Αρ. Πρωτ.: 602/4/11

 

ANAKOIΝΩΣΗ

Με τον προσήκοντα σεβασμό το συνδικαλιστικό μας κίνημα τιμά σήμερα την Ημέρα της Ελληνικής Αστυνομίας και τον Προστάτη του Σώματος, Μεγαλομάρτυρα Άγιο Αρτέμιο.

Στην κεντρική εκδήλωση που έλαβε χώρα έμπροσθεν του Ιερού Ναού των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ, στις εγκαταστάσεις της Πρώην Σχολής της Ελληνικής Χωροφυλακής, παρευρέθη κλιμάκιο της Ομοσπονδίας με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Γρηγόρη ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟ και αντιπροσωπείες Πρωτοβαθμίων Ενώσεων.

Ο εορτασμός διοργανώνεται από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας από το 2002, μετά την επίσημη καθιέρωση της 20ης Οκτωβρίου εκάστου έτους, ως Ημέρας της Ελληνικής Αστυνομίας, ικανοποιώντας μια χρόνια αίσθηση αδικίας όσον αφορά τόσο στην απουσία προβολής του έργου των αστυνομικών όσο και στις οφειλόμενες τιμές προς το εν ενεργεία και εν αποστρατεία ανθρώπινο δυναμικό του Σώματος.

Με την Ημερήσια Διαταγή, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος κ. Λάζαρος ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ αναφέρθηκε στη σημασία της καθιέρωσης της Ημέρας προς τιμήν της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πολύπλευρο έργο που προσφέρει το αστυνομικό προσωπικό στην κοινωνία και στη χώρα μας, ενώ με την ομιλία του ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Ιωάννης ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ, στάθηκε ιδιαίτερα στους άξονες της πολιτικής που εφαρμόζεται από την Κυβέρνηση και το Υπουργείο για την ενίσχυση του αισθήματος ασφαλείας των πολιτών, καθώς και στην βελτίωση των συνθηκών εργασίας και του επιπέδου ζωής της αστυνομικής οικογένειας, σε συνεργασία και διάλογο με τους συνδικαλιστικούς φορείς.

Η Ομοσπονδία μας, τιμώντας την Ημέρα της Ελληνικής Αστυνομίας, υπερασπίζεται με σθένος τα δίκαια αιτήματα του συνδικαλιστικού μας κινήματος στο σύνολό του. Το επιβεβαιώνουν οι διαχρονικοί μας αγώνες, αλλά και η καθημερινή μας προσπάθεια για την έμπρακτη αναγνώριση της προσφοράς και των θυσιών των συναδέλφων μας σε όλη την ελληνική επικράτεια, σε καιρούς πολύ απαιτητικούς και άκρως επικίνδυνους για το ρόλο και το λειτούργημα που επιτελούν.

Χρόνια μας πολλά!

 

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

         O Πρόεδρος                             Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

Για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών χρησιμοποιoύμε cookies .