Διπλό μέτωπο Π.Ο.ΑΣ.Υ. & EuroCOP υπέρ των συναδέλφων

 Διπλό μέτωπο Π.Ο.ΑΣ.Υ. & EuroCOP υπέρ των συναδέλφων

poasy

Αθήνα, 11 Μαρτίου 2020

Αρ. Πρωτ.: 200/4/289

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Διπλό μέτωπο της Ομοσπονδίας βρίσκεται σε εξέλιξη από σήμερα με στόχο τη δημοσιοποίηση των προβλημάτων των αστυνομικών που δίνουν μάχες κατά μήκος των ελληνοτουρκικών συνόρων, απαντώντας αποτελεσματικά στην πρωτοφανή πρόκληση της Τουρκίας να διευκολύνει τις μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές μέσω της χώρας μας προς την Ευρώπη.

Κλιμάκιο της Ομοσπονδίας με επικεφαλής τον Πρόεδρο αυτής κ. Γρηγόρη ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟ, επισκέπτεται περιοχές του Έβρου, ενώ το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της EuroCOP και Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής, συμμετέχει στην Εαρινή σύνοδο της Συνομοσπονδίας των ευρωπαίων αστυνομικών, η οποία πραγματοποιείται στο Πόρτο της Πορτογαλίας.

Η Ομοσπονδία μας στέλνει για άλλη μια φορά ηχηρό μήνυμα αλληλεγγύης και υποστήριξης όλων των συναδέλφων/συναδελφισσών μας στις ακριτικές περιοχές της χώρας και τους εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στις δύσκολες και επικίνδυνες συνθήκες εργασίας που αντιμετωπίζουν. Μας κάνουν υπερήφανους για την αποτελεσματική τους συμβολή στην αντιμετώπιση ενός προβλήματος με διεθνείς διαστάσεις , αλλά την ίδια ώρα οφείλουμε να επισημαίνουμε και να αναδεικνύουμε τα προβλήματα που ανακύπτουν. Υπάρχουν πολλά προβλήματα, τα οποία η πολιτεία καλείται άμεσα να επιλύσει, προνοώντας ότι η έκτακτη κατάσταση στον Έβρο θα έχει προφανώς διάρκεια.

Την ίδια ώρα, οφείλουμε να ευχαριστήσουμε την Πρόεδρο της EuroCOP κα Angels Bosch, η οποία, ανοίγοντας σήμερα τις εργασίες της Εαρινής Συνόδου στο Porto, αναφέρθηκε ευθέως στη φύλαξη των ελληνικών -ευρωπαϊκών συνόρων από την Ελληνική Αστυνομία, τονίζοντας ότι οι Έλληνες αστυνομικοί έχουν αφεθεί μόνοι τους να αντιμετωπίσουν ένα τεράστιο πρόβλημα. Αναφέρθηκε, επίσης, στις επιθέσεις που δέχτηκαν πρόσφατα οι αστυνομικοί τόσο στη Λέσβο όσο και στη Χίο, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι όπου οι άλλοι πρωταγωνιστές αποτυγχάνουν, καλούνται τα στελέχη της αστυνομίας να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες αυτής της αποτυχίας. Κάλεσε μάλιστα τους πολιτικούς της Ευρώπης να  αντιληφθούν ότι οι αστυνομικοί δέχονται παντού μεγάλες πιέσεις, όσο ποτέ άλλοτε αυτήν την περίοδο, και επιβάλλεται να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή εκ μέρους τους στη λειτουργία των αστυνομιών, διότι σε ενάντια περίπτωση το τίμημα το πληρώνει ολόκληρη η κοινωνία. Οι αστυνομικοί αξίζουν πολύ περισσότερα από το να αντιμετωπίζονται απλά ως αναλώσιμοι, τόνισε.

 

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

        O Πρόεδρος                            Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

Για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών χρησιμοποιoύμε cookies .