Θεσμοθέτηση επιδόματος δυσμενούς διαβίωσης για τους αστυνομικούς της Αττικής

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Θεσμοθέτηση επιδόματος δυσμενούς διαβίωσης για τους αστυνομικούς της Αττικής

poasy

Αθήνα, 15 Μαρτίου 2024

          Αρ. Πρωτ.: 500/13/13α

 

 

Προς: Τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχαήλ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ

 

Κοιν.: 1) Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Ανδρέα ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟ

           2) Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης κ. Εμμανουήλ ΛΟΓΟΘΕΤΗ

           3) Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Δημήτριο ΜΑΛΛΙΟ

          4) Προϊστάμενο Κλάδου Διοικητικής Υποστήριξης

           Ανθρώπινου Δυναμικού /Α.Ε.Α. Υποστράτηγο κ. Δημήτριο ΜΠΑΚΟΛΑ

           5) Διευθυντή Διεύθυνσης Αστυνομικού Προσωπικού Α.Ε.Α.

           Ταξίαρχο κ. Δημήτριο ΠΟΛΥΖΟ

           6) Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών

 

Θέμα: «Θεσμοθέτηση επιδόματος δυσμενούς διαβίωσης για τους αστυνομικούς της Αττικής»

 

Κύριε Υπουργέ,

 

Επανερχόμαστε στο μείζον ζήτημα της εξασφάλισης στο ανθρώπινο δυναμικό της Ελληνικής Αστυνομίας των συνθηκών εργασίας και διαβίωσης που απαιτεί το δύσκολο και επικίνδυνο αστυνομικό λειτούργημα, ώστε αυτό να είναι αποτελεσματικό, όπως ακριβώς επιτάσσει ο ρόλος του.

Σας υπενθυμίζουμε ότι ο αναγκαίος αυτός όρος, εφόσον δεν υποστηρίζεται από τις αναγκαίες πολιτικές, μένει κενός περιεχομένου ιδίως μάλιστα όταν το αστυνομικό προσωπικό έχει υποστεί βάναυσες μειώσεις μισθών και περικοπές επιδομάτων στο όνομα της διάσωσης της χώρας από την οικονομική κατάρρευση τα προηγούμενα χρόνια. Το συνδικαλιστικό μας κίνημα έχει αναφερθεί διεξοδικά σε αυτό, απαιτώντας αποκατάσταση μισθών και άλλα ενισχυτικά του επιπέδου διαβίωσης μέτρων, όπως αυτά έχουν καταγραφεί και στο πρόσφατο συνέδριό μας.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, ειδικότερα με το επισυναπτόμενο έγγραφό της, αλλά και άλλων Ενώσεων, που έχουν υποβληθεί στην Ηγεσία, αναφέρεται στις δυσμενείς συνθήκες διαβίωσης του αστυνομικού προσωπικού στο Λεκανοπέδιο Αττικής, καθώς επίσης και στα αίτια που επιτείνουν την εργασιακή και οικονομική του ανασφάλεια.

Δεδομένου ότι τα αίτια αυτά πρέπει να αντιμετωπιστούν, ώστε να καταστεί η υπηρεσία πιο φιλική και ανθρώπινη προς τους συναδέλφους μας, σας έχουμε υποβάλλει συγκεκριμένες προτάσεις, τις οποίες όμως παρακάμπτετε, αναζητώντας και εφαρμόζοντας πρόσκαιρα μέτρα ανακύκλωσης του αστυνομικού προσωπικού (αποσπάσεις, μη μεταθέσεις κλπ) και όχι μέτρα ουσιαστικής του υποστήριξης (ορθολογική διάθεση προσωπικού, νέο μισθολόγιο, αναγνώριση επικινδυνότητας εργασίας κλπ).

Τούτων δοθέντων, ως ύστατη λύση για έναν αστυνομικό που αναζητά εναγωνίως πόρους διαβίωσης -ακόμα και για το νοίκι του ως καταγόμενος από επαρχιακή πόλη- ανακύπτει η άμεση χορήγηση επιδόματος δυσμενούς διαβίωσης!

Το μέγεθος των ευθυνών για αυτήν την κατάσταση είναι πλέον αυταπόδεικτο.

Παρακαλούμε όπως αναλάβετε το συντομότερο δυνατόν τις δέουσες πρωτοβουλίες, αποδεικνύοντας εμπράκτως το ενδιαφέρον σας για το προσωπικό που υπηρετεί στο Λεκανοπέδιο Αττικής -μακριά από τον τόπο συμφερόντων του και απροστάτευτο πολλές φορές, εξαιτίας επικίνδυνων και παράλογων αποφάσεων- αλλά και γενικότερα για το σύνολο του αστυνομικού μας προσωπικού, αδιακρίτως και ανεξαιρέτως.

 

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.
O Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ Χρήστος

 

 

Για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών χρησιμοποιoύμε cookies .