Μέτρα προστασίας ευπαθών στόχων

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Μέτρα προστασίας ευπαθών στόχων

poasy

Αθήνα, 13 Μαρτίου 2024

Αρ. Πρωτ.: 800/4/21α

 

                                                   

Προς:  Τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο κ. Δημήτριο ΜΑΛΛΙΟ

 

Κοιν.:  Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων

 

Θέμα:  «Μέτρα προστασίας ευπαθών στόχων»

 

Κύριε Αρχηγέ,

 

Με το επισυναπτόμενο έγγραφό της, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων εκφράζει τα εύλογα παράπονά της για τη συνεχιζόμενα μέτρα προστασίας ευπαθών στόχων, χωρίς να διασφαλίζονται οι συνάδελφοί μας από ενδεχόμενες απειλές και κινδύνους.

Για το ίδιο θέμα, σας έχουμε ήδη ενημερώσει διεξοδικά με  το υπ’ αριθ.100/7/15 από 29/02/2024 έγγραφό μας, θέτοντας εύλογα ερωτηματικά για τη σκοπιμότητα των αποφάσεων και των διαταγών που καλούνται να εφαρμόσουν οι Διευθύνσεις Αστυνομίας της Χώρας.

Ως φαίνεται, όμως, ουδεμία πρόοδος έχει συντελεστεί, με αποτέλεσμα να εξακολουθεί να υφίσταται το πρόβλημα και να εντείνεται η ανησυχία των συναδέλφων μας.

Παρακαλούμε, μετά και από την αναφορά της Ένωσης Ιωαννίνων, όπως εξετάσετε τη σοβαρότητα του προβλήματος και πράξετε αναλόγως.

Η έκθεση αστυνομικού σε κίνδυνο και μάλιστα εν γνώσει των συνεπειών που συνεπάγεται μια τέτοια επικίνδυνη απόφαση, κατά παράβαση δηλαδή των Π.Δ. 141/1991, Π.Δ.45/2008, Π.Δ. 100/2012 και άλλων κανονιστικών διαταγών, συνιστά μείζον ατόπημα, διοικητικά και ποινικά κολάσιμο.

 

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.
O Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ Χρήστος

 

 

Για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών χρησιμοποιoύμε cookies .