Ανούσια ανακύκλωση προσωπικού χωρίς κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ανούσια ανακύκλωση προσωπικού χωρίς κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα

poasy

Αθήνα, 13 Μαρτίου 2024

          Αρ. Πρωτ.: 401/3/307α

 

 

Προς: 1) Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ

          2)Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Δημήτριο ΜΑΛΛΙΟ

 

Κοιν.: Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης

 

Θέμα: «Ανούσια ανακύκλωση προσωπικού χωρίς κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα»

 

 

Κύριε Υπουργέ,

Κύριε Αρχηγέ,

 

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, με το επισυναπτόμενο έγγραφό της, επανέρχεται στο μείζον πρόβλημα της μη ορθολογικής και αποτελεσματικής διαχείρισης του αστυνομικού προσωπικού στην περιοχή ευθύνης της Γ.Α.Δ.Θ., τονίζοντας ότι το τελευταίο διάστημα, για την ενίσχυση ειδικά της Διεύθυνσης Τροχαίας, της Ο.Π.Κ.Ε. Θεσσαλονίκης και για την ίδρυση νέου Τμήματος Ενδοοικογενειακής Βίας μετακινήθηκαν περίπου 400 αστυνομικοί εντός Γ.Α.Δ.Θ.

Ο τρόπος όμως που πραγματοποιούνται οι εν λόγω ενισχύσεις, όπως σημειώνεται, δημιουργεί εύλογα ερωτήματα για το αν υπάρχει ξεκάθαρος σχεδιασμός ή όλα γίνονται βιαστικά για την δημιουργία εντυπώσεων και το χειρότερο, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι επιπτώσεις στο ίδιο το αστυνομικό προσωπικό, αφού οι Διευθύνσεις που ενισχύονται ταυτόχρονα ενισχύουν άλλες Υπηρεσίες!

Μάλιστα, τονίζεται επίσης, ότι όλος αυτός ο «σχεδιασμός»   προκαλεί ανισορροπία στο προσωπικό, καθώς έτσι δημιουργούνται αστυνομικοί δυο ταχυτήτων. Αυτοί που αμείβονται με τον πενιχρό μισθό του αστυνομικού κι αυτοί που μετακινούνται με έξοδα δημοσίου και ουσιαστικά αμείβονται με διπλό μισθό.

 

Κύριε Υπουργέ,

Κύριε Αρχηγέ,

 

Η Ομοσπονδία μας, επαναλαμβάνει την αδήριτη ανάγκη μιας άλλης πολιτικής εκσυγχρονισμού και αποτελεσματικής λειτουργίας της Ελληνικής Αστυνομίας. Κατανοούμε τη σκοπιμότητα των άμεσων μέτρων, όμως η ιστορία μας έχει διδάξει ότι τα εφήμερα σχέδια και οι πρόχειρες αποφάσεις, υπονομεύουν τα θεμέλια του αστυνομικού οικοδομήματος αντί να εξασφαλίζουν την εύρυθμη λειτουργία των Υπηρεσιών του.

Σας καλούμε να επανεξετάσετε, λοιπόν, τις αποφάσεις σας με γνώμονα την προστασία των συναδέλφων μας και βεβαίως την πραγματική βελτίωση των λειτουργιών της Γ.Α.Δ.Θ.

 

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.
O Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ Χρήστος

 

 

 

Για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών χρησιμοποιoύμε cookies .