Ενίσχυση αστυνομικών υπηρεσιών λόγω τουριστικού ενδιαφέροντος

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ενίσχυση αστυνομικών υπηρεσιών λόγω τουριστικού ενδιαφέροντος

poasy

Αθήνα, 22 Φεβρουαρίου 2024

Αρ. Πρωτ.: 401/3/301α

 

 

Προς: 1) Τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχαήλ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ

           2) Την ΥπουργόΤουρισμού κα Όλγα ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ

           3) Τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Ανδρέα ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟ

           4) Την Υφυπουργό Τουρισμού κα Έλενα ΡΑΠΤΗ

           5) Τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας

           Αντιστράτηγο κ. Δημήτριο ΜΑΛΛΙΟ

 

Κοιν.:1) Προϊστάμενο Κλάδου Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού

          Υποστράτηγο κ. Δημήτριο ΜΠΑΚΟΛΑ

          2) Προϊστάμενο Κλάδου Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων

          Ταξίαρχο κ. Ιωάννη ΣΤΑΥΡΑΚΑΚΗ

          3) Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Πειραιά

 

Θέμα: «Ενίσχυση αστυνομικών υπηρεσιών λόγω τουριστικού ενδιαφέροντος»

 

Κυρίες, Κύριοι Υπουργοί και Υφυπουργοί,

Κύριε Αρχηγέ,

 

Άλλη μια Πρωτοβάθμια Ένωσή μας, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Πειραιά, ήρθε να προστεθεί σε αυτές που διαβλέπουν τους κινδύνους που συνεπάγεται η υποστελέχωση των αστυνομικών υπηρεσιών και ζητούν έγκαιρα και επισταμένα την κάλυψη των κενών, ώστε να αποσοβηθούν καταστάσεις απευκταίες, πλην όμως επιζήμιες για το αστυνομικό προσωπικό, την ασφάλεια και την οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

Όπως προκύπτει από το επισυναπτόμενο έγγραφο, ενόψει της τουριστικής περιόδου και της αναμενόμενης νέας σημαντικής αύξησης των αριθμητικών μεγεθών όλων των παραμέτρων που τη συνοδεύουν (έλεγχοι αφίξεων – αναχωρήσεων τουριστών, μέτρα πρόληψης και καταστολής εκνόμων ενεργειών κλπ) η Διεύθυνση Αστυνομίας Πειραιά, δεν μπορεί να εξαιρεθεί από τις Διευθύνσεις εκείνες που θα τύχουν της άμεσης ενίσχυσής τους με έμψυχο δυναμικό το επόμενο διάστημα. Επειδή δε το πρώτο λιμάνι της χώρας, ο Πειραιάς, με υψηλότατα ποσοστά υποδοχής κρουαζιερόπλοιων, διαθέτει και το Σταθμό Ελέγχου Διαβατηρίων και Συναλλάγματος που υπάγεται στη Διεύθυνση Αλλοδαπών, συνιστάται ιδιαίτερη προσοχή για την πλήρη και έγκαιρη επίσης στελέχωσή του.

Για λόγους απολύτως δικαιολογημένους, επιβάλλεται η έκδοση σχετικής διαταγής που αφενός μεν θα διασφαλίζει την αξιοποίηση της υπάρχουσας δύναμης, αφετέρου δε θα μεριμνά για την ικανοποίηση αιτημάτων συναδέλφων μας οι οποίοι πράγματι επιθυμούν να υπηρετήσουν με απόσπαση σε περιοχές αυξημένου τουριστικού ενδιαφέροντος.

Επίσης, για τον ίδιο λόγο πρέπει να συμπεριληφθεί ο Πειραιάς στις πόλεις όπου θα διατεθούν για πρακτική εκπαίδευση κατά τους προσεχείς θερινούς μήνες οι Δόκιμοι των αστυνομικών σχολών.

Είναι τα ελάχιστα που αναμένουν από εσάς οι συνάδελφοί μας σε μια περίοδο κατά την οποία νέες απειλές έχουν ενσκήψει στον τόπο μας και όλοι οφείλουμε να συμβάλλουμε στην προστασία του πολύτιμου για την εθνική μας οικονομία, τουριστικού προϊόντος.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.
O Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ Χρήστος

 

Για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών χρησιμοποιoύμε cookies .