Ενίσχυση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σερρών με αστυνομικό προσωπικό

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ενίσχυση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σερρών με αστυνομικό προσωπικό

poasy

Αθήνα, 23 Σεπτεμβρίου 2023

Αρ. Πρωτ.: 401/3/287α

 

Προς: Τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας

          Αντιστράτηγο κ. Λάζαρο ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟ

Κοιν.: Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Σερρών

Θέμα: «Ενίσχυση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σερρών με αστυνομικό προσωπικό»

Κύριε Αρχηγέ,

Η  Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Σερρών, με το επισυναπτόμενο έγγραφό της, αναδεικνύει το μείζον πρόβλημα της υποστελέχωσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σερρών σε μία περίοδο κατά την οποία η κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων και η περαιτέρω ενίσχυση των υπηρεσιών με νέα αστυνομική δύναμη, δεν χρειάζεται καμία ιδιαίτερη τεκμηρίωση, δεδομένων των αυξημένων αναγκών ολόκληρης της Ελληνικής Αστυνομίας, που βεβαίως σας είναι γνωστές.

Ωστόσο, όπως επισημαίνει και η Ένωση, οι συνάδελφοί μας βιώνουν οριακές καταστάσεις, αφού η Διεύθυνση αστυνομεύει τη μεγαλύτερη σε έκταση περιοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Για το σκοπό αυτό διαθέτει εννέα περιφερειακά Αστυνομικά Τμήματα, πέντε αυτοτελείς υπηρεσίες και το Γραφείο ενδοοικογενειακής βίας, ενώ στην περιοχή ευθύνης της Δ.Α. Σερρών, λειτουργούν δύο δομές μεταναστών και το μεγαλύτερο περιφερειακό κατάστημα κράτησης της χώρας. Αν σε όλα αυτά προστεθούν οι τρέχουσες ανάγκες αστυνόμευσης, ιδίως τη θερινή περίοδο με τις γνωστές πιέσεις στους μεθοριακούς σταθμούς, καθώς και πολλές άλλες πάγιες αρμοδιότητες, γίνεται σαφές ότι η παραπομπή στο αόριστο μέλλον της κάλυψης των κενών οργανικών θέσεων, θα αυξάνει αντί να περιορίζει τα προβλήματα.

Παρακαλούμε όπως λάβετε υπόψη το αίτημα της Ένωσης και το αμέσως προσεχές διάστημα, με αφορμή και τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Μεταθέσεων,  αποδείξετε εμπράκτως ότι θα υπάρξει βελτίωση της κατάστασης ώστε και οι συνάδελφοί μας αφενός να μην απογοητεύονται αφετέρου δε να ανταποκρίνονται στα καθήκοντά τους με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο.

 

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

        O Πρόεδρος                            Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

Για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών χρησιμοποιoύμε cookies .