Ενέργειες διοίκησης και συνδικαλιστικές αρμοδιότητες

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ενέργειες διοίκησης και συνδικαλιστικές αρμοδιότητες

poasy

 

 

Αθήνα, 17 Μαΐου 2023

Αρ. Πρωτ.: 403/6/26α

 

Προς:  Τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας

            Αντιστράτηγο κ. Λάζαρο ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟ

Κοιν.: Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αργολίδος

Θέμα: «Ενέργειες διοίκησης και συνδικαλιστικές αρμοδιότητες»

Κύριε Αρχηγέ,

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αργολίδας, με το επισυναπτόμενο έγγραφό της, μας ενημερώνει για την αναστάτωση που έχει προκληθεί στα μέλη της εξαιτίας αποφάσεων και συμπεριφορών συγκεκριμένης Αξιωματικού - Διοικητού του Α.Τ. Άργους Μυκηνών, οι οποίες κρίνονται προβληματικές και χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης.

Ειδικότερα, αιτία του προβληματισμού που καταγράφει η Ένωσή μας, αποτέλεσε διαταγή για τον έλεγχο της εμφάνισης των αστυνομικών και των στολών που χρησιμοποιούν εν ώρα υπηρεσίας, όταν είναι γνωστό ότι υπάρχει γενικότερο πρόβλημα με τη χορήγηση ή μη από την πλευρά της υπηρεσίας των προβλεπομένων ειδών ρουχισμού. Επιπλέον, όταν χρονίζουν προβλήματα διοίκησης και σεβασμού των εργασιακών δικαιωμάτων των αστυνομικών για την επίλυση των οποίων το συνδικαλιστικό μας κίνημα αγωνίζεται σταθερά και σθεναρά.

Επειδή, για όλους εμάς προέχει η ουσία και η αποτελεσματικότητα των αστυνομικών υπηρεσιών, φρονούμε ότι η διοίκηση οφείλει να σέβεται και να λαμβάνει υπόψη της το συνδικαλιστικό λόγο, αντί να αναζητά προφάσεις εν αμαρτίαις είτε να σπρώχνει κάτω από το χαλί υπαρκτά προβλήματα.

Κατόπιν τούτων και αναγνωρίζοντας το δίκαιο του αγώνα μας, σας καλούμε να δώσετε τέλος σε μια ατελέσφορη διαδικασία αντιπαράθεσης ώστε με πνεύμα διαλόγου και συνεργασίας, επέλθει η δρομολόγηση λύσεων στα υπαρκτά προβλήματα που ανέδειξαν οι συνάδελφοί μας, όπως άλλωστε επιτάσσει και το συνδικαλιστικό τους καθήκον.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

        O Πρόεδρος                            Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

(Το έγγραφο της Ένωσης επισυνάπτεται στο συνημμένο αρχείο)

Για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών χρησιμοποιoύμε cookies .