Ενίσχυση με ανθρώπινο δυναμικό της Δ.Α. Φλώρινας

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ενίσχυση με ανθρώπινο δυναμικό της Δ.Α. Φλώρινας

poasy

Αθήνα, 13 Ιανουαρίου 2023

Αρ. Πρωτ.: 301/1/146α

 

Προς: 1) Τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

            κ. Παναγιώτη ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟ

            2) Τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας

            Αντιστράτηγο κ. Κωνσταντίνο ΣΚΟΥΜΑ

Κοιν.: Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Φλώρινας

Θέμα: «Ενίσχυση με ανθρώπινο δυναμικό της Δ.Α. Φλώρινας»

 

Κύριε Υπουργέ,

Κύριε Αρχηγέ,

 

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Φλώρινας, με το επισυναπτόμενο έγγραφό της μας ενημερώνει για το χρονίζον πρόβλημα της υποστελέχωσης των αστυνομικών υπηρεσιών της Δ.Α. Φλώρινας και αναφέρει συγκεκριμένους λόγους για τους οποίους ως Πολιτική και Φυσική Ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστοίχως, κρίνεται επιβεβλημένο να εγκύψετε στο πρόβλημα και να δώσετε λύσεις.

Ειδικότερα, η Πρωτοβάθμια συνδικαλιστική μας οργάνωση, επισημαίνει τα κενά που δημιουργεί η αναπόφευκτη αποστρατεία μεγάλου αριθμού αστυνομικών λόγω ορίου ηλικίας, καθώς η διοίκηση δεν έχει μεριμνήσει για την έγκαιρη αναπλήρωσή τους. Επίσης, με δεδομένη τη γήρανση του αστυνομικού προσωπικού που παρατηρείται και στην Δ.Α. Φλώρινας, τίθεται γενικότερα το ζήτημα της αποτελεσματικότητας των υπηρεσιών στην μεθοριακή αυτή περιοχή της πατρίδας μας, όπου διαρκώς υπάρχουν αυξημένες ανάγκες πρόληψης και καταστολής της εγκληματικότητας.

Τούτων δοθέντων, σας επισημαίνουμε τόσο τις προτάσεις των συναδέλφων μας για ενίσχυση του δυναμικού της Δ.Α. Φλώρινας με έκτακτες μεταθέσεις, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα κατά το 2023, όσο και το διαρκές αίτημα του συνδικαλιστικού μας κινήματος για τη συνολική ενίσχυση της Ελληνικής Αστυνομίας με γενναίες προσλήψεις νέων αστυφυλάκων, μέσω των Πανελληνίων Εξετάσεων και κατά την προσεχή εκπαιδευτική περίοδο.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

        O Πρόεδρος                            Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

(Το έγγραφο της Ένωσης επισυνάπτεται στο συνημμένο αρχείο)

Για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών χρησιμοποιoύμε cookies .