Νομοθετούν για εμάς, χωρίς εμάς!

Νομοθετούν για εμάς, χωρίς εμάς!

poasy

     Αθήνα, 17 Απριλίου 2024

          Αρ. Πρωτ.: 301/3/24

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Με έκπληξη, ακόμη μια φορά, γίναμε μάρτυρες του νεοελληνικού παράδοξου, να αποφασίζουν κάποιοι για εμάς, χωρίς εμάς.

Συγκεκριμένα, δημοσιεύθηκε χθες στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως το υπ΄ αριθμόν 22 Π.Δ. (ΦΕΚ 56/Α από 16/4/2024) με το οποίο μοριοδοτούνται επιπλέον Αστυνομικές Διευθύνεις και αστυνομικές υπηρεσίες της ΓΑΔΑ.

Μια μονομερής ενέργεια από τη πλευρά της διοίκησης, η οποία εάν ήταν καρπός ενός γόνιμου διαλόγου, θα είχε ουσιαστικό αποτέλεσμα προς όφελος όλων, υπηρεσίας και συναδέλφων. 

Δυστυχώς, με ευθύνη της Πολιτικής και Φυσικής Ηγεσίας, δεν ολοκληρώθηκε ποτέ ο οφειλόμενος διάλογος. Άγνωστο γιατί, αντί να εισακουστούν οι εμπεριστατωμένες μας προτάσεις, επελέγη η εσπευσμένη προώθηση συγκεκριμένων – επιλεκτικών ρυθμίσεων στο Συμβούλιο της Επικρατείας και στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας προς υπογραφήν τους.

Τα ερωτήματα είναι εύλογα, καθόσον εν γνώσει της Ηγεσίας είχαμε καταλήξει σε συγκεκριμένο πλαίσιο αλλαγών μετά από σύσκεψη και σε συνεργασία με όλες τις Πρωτοβάθμιες Ενώσεις της Αττικής.

Λυπούμαστε. Ένα ακόμα σημαντικό Π.Δ., που αφορά το υπηρεσιακό μέλλον των συναδέλφων μας, διακρίνεται από προχειρότητα και σκοπιμότητες. Και το πιο τραγικό, βλέπει το φως της δημοσιότητας, μετά από τις μηδενικές θέσεις των τακτικών μεταθέσεων έτους 2024, προκαλώντας νέο κύμα διαμαρτυριών.

Ας σταματήσει επιτέλους αυτή η φαρσοκωμωδία. Όσα επιπλέον μόρια και να δοθούν, όπως και αν αυτά δοθούν, δεν θα έχουν κανένα αντίκρισμα, εφόσον στους πίνακες μεταθέσεων κυριαρχεί κάθε χρόνο το «μηδέν».

Καλούμε την Πολιτική και Φυσική Ηγεσία να αναθεωρήσει την τακτική απόρριψης των προτάσεών μας και να προβεί σε ουσιαστική συζήτησή τους με σκοπό την όποια αναγκαία προσαρμογή του αντικειμενικού και αξιοκρατικού Κώδικα Μεταθέσεων, λαμβάνοντας υπόψη τις πιεστικές ανάγκες τόσο της υπηρεσίας όσο και του αστυνομικού προσωπικού.

Οποιαδήποτε άλλη διαδικασία, θα μας βρίσκει κάθετα αντίθετους.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.
O Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ Χρήστος

 

 

 

Για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών χρησιμοποιoύμε cookies .