«Αίθουσα Αρχιφύλακα ΛΥΓΓΕΡΙΔΗ Γεωργίου» προς τιμήν του αδικοχαμένου συναδέλφου μας

poasy

Αθήνα, 06 Φεβρουαρίου 2024

Αρ. Πρωτ.: 402/11/6

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Με τον προσήκοντα σεβασμό και με αισθήματα βαθιάς συγκίνησης, η Ομοσπονδία μας, δια του Προέδρου της κ. Γρηγόρη ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΥ, συμμετείχε σήμερα στη λιτή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε προς τιμήν του αείμνηστου Αρχιφύλακα της ΥΑΤ Γεωργίου ΛΥΓΓΕΡΙΔH, στην έδρα της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής (Δ.Α.Ε.Α.).

Μετά από πρόταση του Διευθυντή της Δ.Α.Ε.Α., Ταξίαρχου κ. Λάμπρου ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗ, το Αμφιθέατρο του κτιρίου που στεγάζει την Υπηρεσία, ονομάστηκε «Αίθουσα Αρχιφύλακα ΛΥΓΓΕΡΙΔH Γεωργίου», αναγνωρίζοντας τη θυσία του συναδέλφου μας στο βωμό του καθήκοντος, αλλά και καταδεικνύοντας, συγχρόνως, το χρέος της πολιτείας για τη θωράκιση του αστυνομικού λειτουργήματος.

Στην εκδήλωση παρέστησαν οι γονείς και η αδελφή του, η Διμοιρία του, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχαήλ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ, ο Υφυπουργός κ. Ανδρέας ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης κ. Μάνος ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος κ. Δημήτριος ΜΑΛΛΙΟΣ, Ανώτατοι Αξιωματικοί και Διευθυντές Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας, Εκπρόσωποι συνδικαλιστικών Ενώσεων, ενώ η επιμνημόσυνη δέηση τελέστηκε από τον Προϊστάμενο της Θρησκευτικής Υπηρεσίας Αρχιμανδρίτη Αλέξιο ΚΟΥΡΤΕΣΗ.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη αποκαλύπτοντας την πλακέτα της ονοματοδοσίας της αίθουσας, τόνισε μεταξύ άλλων ότι είναι μέρα συμβολισμού αλλά και αφετηρία για να τιμάμε κάθε μέρα όλους αυτούς οι οποίοι δίνουν τη μάχη για την ειρήνη και την ασφάλεια. Δεσμεύτηκε δε να δώσουμε όλοι μαζί τη μάχη για την καταπολέμηση των φαινομένων βίας που αφαιρούν αναίτια ανθρώπινες ζωές και βλάπτουν την κοινωνία μας.

Από την πλευρά του ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας τόνισε ότι το γεγονός αυτό δεν είναι μία απώλεια ή ένα ατύχημα, αλλά μία δολοφονική ενέργεια που δείχνει πόσο δύσκολο και επικίνδυνο είναι όχι το επάγγελμα, αλλά το λειτούργημα του αστυνομικού. Απευθυνόμενος, τέλος, στην οικογένεια του Γιώργου, τόνισε ότι η Ελληνική Αστυνομία θα είναι πάντα δίπλα τους.

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η ομιλία του πατέρα του αδικοχαμένου συναδέλφου μας, ο οποίος μίλησε με πόνο ψυχής για τις συνθήκες εργασίας των αστυνομικών και τους κινδύνους που βιώνουν καθημερινά, μη παραλείποντας να μιλήσει επικριτικά και για τις διαχρονικές ευθύνες των αρμοδίων.

Η Ομοσπονδία τιμώντας τη μνήμη του αδικοχαμένου συναδέλφου μας έχει προτείνει την υλοποίηση ανάλογης πρωτοβουλίας σε συνεργασία με το Δήμο Αγίου Ιωάννη Ρέντη, στο χώρο όπου τραυματίστηκε θανάσιμα ο συνάδελφός μας, ενώ στηρίζει κάθε άλλη σχετική πρόταση και δράση ώστε να διατηρηθεί άσβεστη η μνήμη του, εντός κι εκτός αστυνομικού σώματος.

 

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.
O Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ Χρήστος

 

 

 

 

Για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών χρησιμοποιoύμε cookies .