Διδαχθείτε από τη Λισαβόνα!

Διδαχθείτε από τη Λισαβόνα!

poasy

Αθήνα, 29 Ιανουαρίου 2024

Αρ. Πρωτ.: 500/13/12

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Πριν μερικές ημέρες στη Λισαβόνα, χιλιάδες συνάδελφοί μας αστυνομικοί, διαδήλωσαν έξω από το Κοινοβούλιο, διεκδικώντας την αύξηση του επιδόματος επικινδυνότητας που λαμβάνουν.

Εκφράζουμε τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας στον αγώνα τους!

Την ίδια ώρα, όμως, εδώ, στη χώρα μας, οι κυβερνήσεις διαχρονικά ούτε είδαν ούτε άκουσαν! Συνεχίζουν να αγνοούν τους χιλιάδες ένστολους από όλα τα Σώματα Ασφαλείας και τις Ένοπλες Δυνάμεις που συγκεντρώθηκαν έξω από την Ελληνική Βουλή, πριν από ενάμισι μήνα με κυρίαρχο το αίτημα #ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ_ΤΩΡΑ !

Κατά τα άλλα είναι όλοι δίπλα μας…

Τους προειδοποιούμε για μια ακόμα φορά: Ο χρόνος τους μετράει αντίστροφα και θα το διαπιστώσουν σύντομα.

Καμιά επικοινωνιακή προσπάθεια δεν θα σταθεί ικανή να συσκοτίσει τις ευθύνες τους.

Οι δεκάδες χιλιάδες έντιμοι βιοπαλαιστές αστυνομικοί που μοχθούν καθημερινά για την ασφάλεια του πολίτη σε όλη τη χώρα, απαιτούν άμεση θεσμοθέτηση της επικινδυνότητας της εργασίας. Αυτή είναι η μόνη αξιοπρεπής στάση απέναντι σε αυτούς που παίζουν τη ζωή τους κορώνα  - γράμματα, μέρα νύχτα, από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη και από το Καστελλόριζο μέχρι τους Οθωνούς.

Ευχόμαστε τέλος, η νέα Ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, που παρέλαβε και επίσημα σήμερα τα ηνία του Αστυνομικού Σώματος κατά την τελετή παράδοσης – παραλαβής, να μην περιμένει «το πλήρωμα του χρόνου». Εάν πραγματικά διαθέτει τα κότσια και τη βούληση, να τεθεί επικεφαλής στο δίκαιο αίτημά μας.

Αυτήν την Ηγεσία αναγνωρίζει ο αστυνομικός και αυτήν θα ευχαριστήσει ή θα καταδικάσει στη συνείδησή του, αναλόγως των πράξεών της.

Όλοι κρινόμαστε! 

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.
O Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ Χρήστος

 

 

Για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών χρησιμοποιoύμε cookies .