Eργασίες Διοικητικού Συμβουλίου

Eργασίες Διοικητικού Συμβουλίου

poasy

Αθήνα, 05 Ιανουαρίου 2024

Αρ. Πρωτ.:200/2/235α

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Με βαριά τη σκιά από τις πρόσφατες τραγικές απώλειες τριών συναδέλφων μας, αλλά και από τον άδικο και πρόωρο χαμό του συναδέλφου μας -υιού του τέως Γενικού Γραμματέα της Ομοσπονδίας κ. Γιώργου ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑ - ενόψει του 34ου εκλογοαπολογιστικού συνεδρίου, συνεδρίασε σήμερα 5 Ιανουαρίου 2024, το απερχόμενο Διοικητικό Συμβούλιο και έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις:

Α) Μετά την ευδόκιμη αποχώρηση από την ενεργό υπηρεσιακή δράση του Γενικού Γραμματέα Γιώργου ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑ, προέβη στην πλήρωση της κενής θέσης από το πρώτο αναπληρωματικό μέλος κ. Κωνσταντίνο ΚΙΤΣΙΟ, ο οποίος έχει και το αξίωμα του Αντιπεριφερειάρχη Εθελοντισμού και Αλληλεγγύης στην Περιφέρεια Ηπείρου, προάγοντας το διττό  του ρόλο. Του ευχηθήκαμε δε να έχει μια παραγωγική θητεία για το καλό της κοινωνίας και της αστυνομίας.

Β) Η Εκτελεστική Γραμματεία εξέλεξε, σύμφωνα με το Καταστατικό, ως νέο Γενικό Γραμματέα της Ομοσπονδίας το έως τότε Μέλος του Δ.Σ. κ. Παναγιώτη ΚΑΓΚΑΡΑΚΗ.

Γ) Ενέκρινε ομόφωνα τον Διοικητικό Απολογισμό, τον Οικονομικό  Απολογισμό και τον Προϋπολογισμό για την επόμενη χρονική περίοδο, όπως παρουσιάστηκαν αναλυτικά από τον Ταμία της Ομοσπονδίας κ. Γιώργο ΚΟΥΛΙΑΚΗ.

Δ) Ενέκρινε την πρόταση της επιτροπής που είχε ορισθεί για την καταγραφή των ζημιών που υπέστησαν συνάδελφοί μας στους νομούς της Θεσσαλίας το Σεπτέμβριο του 2023 από τις πλημμύρες, ώστε να δοθεί και σε αυτούς σχετική οικονομική βοήθεια.

Στα πλούσια πεπραγμένα της Ομοσπονδίας και ειδικότερα στα δεκάδες αιτήματα που έτυχαν θετικής ανταπόκρισης εκ μέρους των κυβερνώντων την τελευταία τριετία, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Εκτελεστικής Γραμματείας κ. Γρηγόρης ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ όσο και ο Αντιπρόεδρος Διοικητικών Θεμάτων κ. Αθανάσιος ΝΤΑΒΟΥΡΑΣ, οι οποίοι τόνισαν το δυσμενές περιβάλλον μέσα στο οποίο κληθήκαμε να προβάλλουμε τις διεκδικήσεις μας τα προηγούμενα χρόνια (πανδημία, μεταναστευτικό, θεομηνίες, εκλογικές αναμετρήσεις, διαδοχικές αλλαγές πολιτικής και φυσικής ηγεσίας κλπ).

Ο Διοικητικός Απολογισμός που θα παρουσιαστεί στο προσεχές συνέδριο είναι λεπτομερέστατος, εστιάζοντας σε περισσότερα από είκοσι πέντε σημαντικά αιτήματα τα οποία ρυθμίστηκαν μετά από έντονες παρεμβάσεις προς τα συναρμόδια υπουργεία (βαθμολόγιο, αλλαγή της νομοθεσίας για την αναβάθμιση της εκπαίδευσης, αυξημένος αριθμός προσλήψεων αστυφυλάκων μέσω των πανελληνίων εξετάσεων, Δικαστική Αστυνομία, εξαίρεση εμφάνισης μαρτύρων αστυνομικών στην ακροαματική διαδικασία, νέα διαδικασία για ακούσιες νοσηλείες, επαναχορήγηση του επιδόματος ΕΚΑΜ, κατάργηση της προϋπόθεσης των 30 ετών ασφάλισης για τη χορήγηση του εφάπαξ, κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, εφάπαξ ποσό 600 ευρώ, ρύθμιση θεμάτων ΜΤΣ και ΒΟΕΑ, νέος χρόνος διαγραφής από ενεργό υπηρεσία,  έγκριση πολλών δανείων από το ΤΑΠΑΣΑ, νέα διαδικασία για τη χορήγηση της επικουρικής σύνταξης, ενιαιοποίηση των μετόχων του Ειδικού Λογαριασμού, νέα κανονιστική περί οδοιπορικών εξόδων μεταγωγών,  αύξηση του συνολικού ποσού για τα νυχτερινά – κατάργηση πλαφόν, επέκταση μάχιμης πενταετίας, εκλογικές αποζημιώσεις, επέκταση αδειών που ισχύουν στο δημόσιο, από 1/1/24 νέες μισθολογικές διατάξεις, επανακαθορισμός της οικογενειακής παροχής για υπαλλήλους με τέκνα ανήλικα κλπ,  αναπροσαρμογή του επιδόματος θέσης ευθύνης και ιδιαίτερων συνθηκών, αναπροσαρμογή του επιδόματος παραμεθορίου, παροχή οικονομικής βοήθειας στους πλημμυροπαθείς αστυνομικούς, ξεπάγωμα των οδοιπορικών εξόδων, αναπροσαρμογή των χιλιομετρικών αποστάσεων και της αποζημίωσης των εξόδων διανυκτέρευσης, ανάλογα με την κατηγορία των δικαιούχων κλπ.)

Με τη νέα χρονιά, καλούμαστε να κερδίσουμε το χαμένο χρόνο και να πετύχουμε αυτά που διεκδικούμε, λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι ο Πρωθυπουργός της Χώρας ανέθεσε  εκ νέου τα καθήκοντα του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη στον κ. Μιχάλη ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ, ο οποίος είχε συμβάλει κατά την προηγούμενη θητεία του μεταξύ άλλων και στην ικανοποίηση του αιτήματός μας για το νέο βαθμολόγιο. Αισιοδοξούμε δε ότι και στο μεγάλο ζήτημα της θεσμοθέτησης της επικινδυνότητας της εργασίας μας θα προωθηθεί λύση, σύμφωνα με την απόφαση που έχουμε ήδη λάβει σε προηγούμενα συνέδριά μας και η οποία πρέπει να γίνεται σεβαστή από όλους.

Τέλος, επισημάνθηκε ότι το προσεχές συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα το διάστημα 12 έως και 14 Ιανουαρίου (Ξενοδοχείο Intercontinental) οφείλει να επισφραγίσει τη δυναμική της Ομοσπονδίας, διαψεύδοντας για άλλη μια φορά τις Κασσάνδρες όσον αφορά στην αποτελεσματικότητα του συνδικαλιστικού μας κινήματος. Με την επικαιροποίηση του διεκδικητικού μας πλαισίου και την ιεράρχηση των αιτημάτων η νέα ανανεωμένη διοίκηση της Ομοσπονδίας οφείλει να δώσει τις απαιτούμενες μάχες για το καλό των συναδέλφων μας και για μια πιο αποτελεσματική αστυνομία στο πλευρό του πολίτη.

 

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.
O Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος ΚΑΓΚΑΡΑΚΗΣ Παναγιώτης

Για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών χρησιμοποιoύμε cookies .