Εργασίες Διοικητικού Συμβουλίου

Εργασίες Διοικητικού Συμβουλίου

poasy

Αθήνα, 29 Σεπτεμβρίου 2023

Αρ. Πρωτ.: 200/2/231α

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνεδρίασε χθες, 28 Σεπτεμβρίου 2023, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας και ενημερώθηκε για τις πρόσφατες ενέργειες και πρωτοβουλίες της Εκτελεστικής Γραμματείας αναφορικά με το διεκδικητικό μας πλαίσιο και την αντιμετώπιση τρεχόντων προβλημάτων, με κυρίαρχα αυτά που προκαλούνται από τα ακραία καιρικά φαινόμενα στη Θεσσαλία και που είχαν ως αποτέλεσμα και την αναβολή της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας μας στη Θεσσαλονίκη, αρχές Σεπτεμβρίου.

Ειδικότερα, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Γρηγόρης ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ τόνισε ότι η Ομοσπονδία, από την πρώτη στιγμή, βρέθηκε δίπλα στους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας με συγκεκριμένες παρεμβάσεις αλληλεγγύης και έμπρακτης στήριξης, οι οποίες υλοποιούνται υπό το συντονισμό της Τριμελούς επιτροπής του ΔΣ της Ομοσπονδίας, που συστάθηκε αμέσως τότε. Το δε αίτημά μας, για παροχή οικονομικής βοήθειας, μέσω και του Ειδικού Λογαριασμού του ΤΑ.Π.Α.Σ.Α., ικανοποιείται μετά και από την αναμόρφωση του προϋπολογισμού του, όπως έχουμε ήδη ανακοινώσει (σχετική ανακοίνωσή μας, Αρ. Πρωτ.: 200/4/309η, από 27/09/23).

Σε ό,τι αφορά το βασικό αίτημα για τη θεσμοθέτηση της επικινδυνότητας της εργασίας τόνισε ότι καλούμαστε όλοι να είμαστε σε ετοιμότητα διότι η προγραμματισμένη πανελλαδική κινητοποίηση θα γίνει πλέον στην Αθήνα σε συνεννόηση με τις άλλες Ομοσπονδίες. Σύμφωνα δε με όσα έχουμε ήδη αποφασίσει, ανάλογη διαμαρτυρία θα πραγματοποιηθεί και για την οπαδική βία, σε τόπο και χρόνο που θα επιλεγεί, λαμβάνοντας υπόψη διάφορες παραμέτρους οργανωτικής φύσεως.

Απαντήσεις δόθηκαν επίσης από τον Πρόεδρο της ΠΟΑΣΥ σε θέματα που επανέρχονται εν είδει ερωτημάτων από συναδέλφους μας και αφορούν τόσο την εκλογική αποζημίωση η οποία προβλέπεται δια νόμου που έχει ψηφιστεί πολύ πριν από τις τελευταίες βουλευτικές εκλογές, όσο και τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Μεταθέσεων για τις συμπληρωματικές μεταθέσεις. Υπενθυμίζεται ότι για το ζήτημα αυτό, έχουμε ήδη παρέμβει. Στόχος, να μην ανακοπεί η ικανοποίηση αιτημάτων του αστυνομικού προσωπικού εξαιτίας της προεκλογικής περιόδου. Τελούμε δε εν αναμονή της απόφασης της Ειδικής Επιτροπής του Συμβουλίου της Επικρατείας, όπου έχει απευθυνθεί το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας με συγκεκριμένα ερωτήματα.

Τέλος, αναφέρθηκε στην Ημερίδα με θέμα «Βία και ανήλικο θύμα, σπάζοντας τον φαύλο κύκλο», που είχε προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί αρχές Μαρτίου τρέχοντος έτους και αναβλήθηκε λόγω του εθνικού πένθους για τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη. Η Ημερίδα γίνεται σήμερα, 29 Σεπτεμβρίου 2023, στην Αθήνα και έχει προσκληθεί να παραστεί σύσσωμο το Δ.Σ.

Στη συνέχεια, πήρε το λόγο ο Αντιπρόεδρος Διοικητικών Θεμάτων και αναφέρθηκε στην παροχή βοήθειας στους  πλημμυροπαθείς της θεομηνίας (Daniel) με σημαντικές ποσότητες πόσιμου νερού (τουλάχιστον 120.000 φιάλες), αλλά και αυτής που ακολούθησε πριν μερικές ημέρες (Εlias) με αποτέλεσμα να έχουν προστεθεί νέες ανάγκες στήριξης συναδέλφων μας καθώς βρίσκονται πλέον σε τραγική κατάσταση, λόγω της ολοκληρωτικής καταστροφής που έχουν υποστεί οι περιουσίες τους. Αφού αναφέρθηκε στην επίσκεψη του κλιμακίου της ΠΟΑΣΥ στη Λάρισα και στην κοινή συνεδρίαση με τα προεδρεία των Ενώσεων της Θεσσαλίας, πρότεινε και αποφασίστηκε να συσταθεί Τριμελής Επιτροπή, με σκοπό την υλοποίηση της οικονομικής στήριξης των συναδέλφων μας, όσο και την περαιτέρω έκφραση της κοινωνικής μας αλληλεγγύης, ως αρωγών αποκατάστασης κατεστραμμένου εξοπλισμού σε δυο σχολεία.

Στη συνέχεια αναδείχθηκε το πρόβλημα της υποστελέχωσης των Περιφερειακών Ιατρείων της Ελληνικής Αστυνομίας και αποφασίστηκε να υπάρξουν περαιτέρω παρεμβάσεις μας, έτσι ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή τους λειτουργία.

Τέλος, ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών στις οποίες λαμβάνουν μέρος και εν ενεργεία συνάδελφοί μας, αιρετοί συνδικαλιστές και μη, η Ομοσπονδία εύχεται σε όλες και όλους καλό προεκλογικό αγώνα και καλή επιτυχία.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

         O Πρόεδρος                             Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

Για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών χρησιμοποιoύμε cookies .