Οικονομική βοήθεια στους πλημμυροπαθείς αστυνομικούς

Οικονομική βοήθεια στους πλημμυροπαθείς αστυνομικούς

poasy

Αθήνα, 18 Σεπτεμβρίου 2023

Αρ. Πρωτ.: 200/4/309στ

 

Προς: 1) Τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Ιωάννη ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

           2) Τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο κ. Λάζαρο ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟ

 

Κοιν.: 1) Πρόεδρο Δ.Σ. του Ιδρύματος Μέριμνας και Αριστείας, Υποστράτηγο κ. Δημήτριο ΠΑΝΤΕΛΗ

           2) Πρόεδρο Δ.Σ. του ΤΑ.Π.Α.Σ.Α., Ταξίαρχο κ. Ευάγγελο ΜΑΝΩΛΗ

 

Θέμα: «Οικονομική βοήθεια στους πλημμυροπαθείς αστυνομικούς»

 

Κύριε Υπουργέ, 

Κύριε Αρχηγέ,

 

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων, από την πρώτη κιόλας στιγμή που η χώρα μας επλήγη  από την κακοκαιρία, προσέτρεξε για αρωγή στους πλημμυροπαθείς συμπολίτες μας,  προσφέροντας είδη πρώτης ανάγκης και κυρίως νερό για το οποίο υπήρχε και υπάρχει τεράστια  ανάγκη. 

Όπως είναι φυσικό, ανάμεσα στους πληγέντες από την κακοκαιρία υπάρχουν και αρκετοί αστυνομικοί που έχουν υποστεί μεγάλη καταστροφή τόσο στις κύριες κατοικίες τους όσο και σε δευτερεύουσες κατοικίες. Ειδικά οι συνάδελφοι που υπηρετούν και διαμένουν στις περιοχές αυτές, δεν είχαν τις πρώτες στιγμές ούτε στολή να πάνε για υπηρεσία.

Είναι, λοιπόν, επιτακτική ανάγκη και θεσμικά επιβεβλημένο να παρέμβουμε ώστε να τους παρασχεθεί κάθε δυνατή βοήθεια. Γι’ αυτό με την παρούσα επιστολή αιτούμαστε ειδικότερα:

  1. Την άμεση και έκτακτη σύγκληση  του Δ.Σ. του Ιδρύματος Μέριμνας και Αριστείας, καθώς και του Δ.Σ. του ΤΑ.Π.Α.Σ.Α. με ένα και μοναδικό θέμα, τον ορισμό οικονομικής ενίσχυσης στους πληγέντες και την άμεση καταβολή   αυτής.
  2. Ειδικά για τα χωριά που επλήγησαν καθολικά και ολικώς, από το ακραίο και μεγάλης έκτασης αυτό καιρικό φαινόμενο, η χορήγηση ενίσχυσης να γίνει χωρίς την αυστηρή τήρηση των προβλεπομένων (δικαιολογητικά και αυτοψία από τις αρχές) από την σχετική Υπουργική Απόφαση Αριθμ. 17143, Αρ. 2 παρ εγ (ΦΕΚ 5406/ 11-9-2023).
  3. Για τους υπόλοιπους πληγέντες, η καταβολή ενίσχυσης να δοθεί με αντίγραφο της αίτησης που έχει υποβληθεί στην πλατφόρμα https://arogi.gov.gr

 

Κύριε Υπουργέ,

Κύριε Αρχηγέ,

 

Σε αυτήν την πρωτοφανή δοκιμασία, καλούμαστε όλοι να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Είναι απαραίτητο, η ενίσχυση όσων συναδέλφων μας υπηρετούν και διαβιούν στις περιοχές αυτές, να γίνει άμεσα και χωρίς μακροχρόνιες διαδικασίες, προκειμένου να μπορέσουν οι ίδιοι κατ’ αρχάς να στεγάσουν την οικογένειά τους και βεβαίως να συνεχίσουν να βοηθούν τους υπόλοιπους συμπολίτες μας, όπως επιτάσσει και το υπηρεσιακό καθήκον.

Ο Ειδικός Λογαριασμός Αρωγής Προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας δημιουργήθηκε με αγώνες της Ομοσπονδίας μας ακριβώς για αυτό τον σκοπό και αυτό τον σκοπό πρέπει να υπηρετεί χωρίς χρονοτριβές και αγκυλώσεις στην παρούσα φάση των εκτάκτων αναγκών των συναδέλφων μας.

Παρακαλούμε για την άμεση ανταπόκρισή σας στο δίκαιο αυτό αίτημά μας.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

         O Πρόεδρος                             Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

Για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών χρησιμοποιoύμε cookies .