Συνάντηση με την Ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης

poasy

Αθήνα, 31 Ιουλίου 2023

Αρ. Πρωτ.: 605/13/88γ

 

 

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Με τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Σπυρίδωνα - Άδωνι ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ και τον Υφυπουργό κ. Βασίλειο – Πέτρο ΣΠΑΝΑΚΗ συναντήθηκε σήμερα, 31 Ιουλίου 2023, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Γρηγόρης ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ, συνοδευόμενος από τον Αντιπρόεδρο Οικονομικών Θεμάτων κ. Χρήστο ΣΥΝΔΡΕΒΕΛΗ και τον Οργανωτικό Γραμματέα κ. Σπύρο ΛΙΟΤΣΟ.

Η συνάντηση εντάσσεται στο πλαίσιο των ενημερωτικών πρωτοβουλιών της Ομοσπονδίας για την επίλυση θεμάτων συνταξιοδοτικού και ασφαλιστικού περιεχομένου, όπως αυτά αναφέρονται στο Υπόμνημα που υποβάλλαμε.

Ειδικότερα θέσαμε:

Α. Την υπαγωγή του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, με ημερομηνία κατάταξης μετά την 1-1-2011, στις διατάξεις της συνταξιοδοτικής νομοθεσίας του Δημοσίου.

Β. Την αναγνώριση πλασματικού χρόνου τέκνων και στο προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας, όπως ισχύει στο Δημόσιο.

Γ. Την έκδοση εγκυκλίου – νομοθετικής διάταξης για την εφαρμογή του ν. 4997/2022 (άρθρο 23) για τους καταταγέντες μετά την 1-1-2011. Επίσης, την επέκταση της δυνατότητας αναγνώρισης διπλάσιων χρόνων στις υπηρεσίες Ε.Κ.Α.Μ., Υ.Ε.Μ.Σ.Α.Σ., Υ.Ε.Μ.Ε.Α. για τους καταταγέντες μετά την 1-1-2011.

Δ. Την έκδοση των εγκυκλίων για την αναγνώριση του χρόνου της στρατιωτικής θητείας, τον ελάχιστο χρόνο σπουδών και τον συντάξιμο χρόνο προσαύξησης που ορίζουν οι διατάξεις του άρθρου 22 παρ. 4 του ν.3865/2010.

Ε. Την εφαρμογή από τον e-ΕΦΚΑ των διατάξεων περί επικουρικών συντάξεων της παρ. 2  του άρθρου 1 του ν. 1897/1990 που αφορούν τα θύματα τρομοκρατίας και εγκλήματος βίας, που καταργήθηκαν με αποτέλεσμα η επικουρική σύνταξη να χορηγείται ισόποσα με την ανικανότητα ή το θάνατο μη οφειλομένου στην υπηρεσία.

Για την άμεση υλοποίηση των αιτημάτων αυτών, όπως συμφωνήθηκε, η Ομοσπονδία θα συνεχίσει την συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

 

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

         O Πρόεδρος                             Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

Για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών χρησιμοποιoύμε cookies .