Ομιλία Προέδρου Π.Ο.ΑΣ.Υ. στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής την 24-07-2023

Ομιλία Προέδρου Π.Ο.ΑΣ.Υ. στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής την 24-07-2023

poasy

Αθήνα, 24 Ιουλίου 2023

Αρ. Πρωτ.: 605/14/12β

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων παρουσίασε σήμερα ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Γρηγόριος ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ τις θέσεις – προτάσεις μας επί των διατάξεων του νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών «Ενίσχυση του εισοδήματος των μισθωτών, των νέων, της οικογένειας και της εργασίας - συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις».

 

Ειδικότερα, τονίσαμε με έμφαση ότι είναι μεν καλοδεχούμενες οι όποιες οριζόντιες αυξήσεις των βασικών μισθών και οι επί μέρους οικονομικές παροχές, ωστόσο, αυτές δεν προωθούνται με βάση ένα νέο ειδικό μισθολόγιο ώστε να καταργούνται οι στρεβλώσεις του ισχύοντος μισθολογίου  (ν.4472/2017), να αποκαθίστανται πλήρως οι μισθολογικές αδικίες, να αναγνωρίζεται η επικινδυνότητα της εργασίας, να καλύπτονται οι αυξημένες ανάγκες λόγω ακρίβειας κλπ.

Τέλος, αναδείξαμε την προβληματική αντιμετώπιση των συντάξεων – επιδομάτων  που αφορούν παθόντες εν ώρα υπηρεσίας, καθώς και τις οικογένειες αυτών. Με συγκεκριμένες προτάσεις ζητήσαμε την κατάργηση των διακρίσεων και την ουσιαστική στήριξη των παθόντων συναδέλφων μας στην ενέργεια και στην αποστρατεία.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

         O Πρόεδρος                             Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

Για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών χρησιμοποιoύμε cookies .