Αποκαλυπτήρια Μνημείου Πεσόντων με πρωτοβουλία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Βοιωτίας

Αποκαλυπτήρια Μνημείου Πεσόντων με πρωτοβουλία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Βοιωτίας

poasy

Αθήνα, 17 Ιουλίου 2023

Αρ. Πρωτ.: 603/6/10

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σε κλίμα κατάνυξης τελέστηκαν το Σάββατο, 15 Ιουλίου 2023, στην έδρα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου Πεσόντων Αστυνομικών, προς τιμήν του αδικοχαμένου -πριν δέκα χρόνια στο Δίστομο- συναδέλφου μας Ανθυπαστυνόμου Ανδριτσόπουλου Γεωργίου.

Η πρωτοβουλία ανήκει στην Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Βοιωτίας και υλοποιήθηκε με τη συμβολή του Δήμου Λεβαδέων και την αρωγή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων.

Στην τελετή χοροστάτησε ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Γεώργιος Θανάσου, ενώ το παρών στη σεμνή τελετή έδωσε η οικογένεια του Ήρωα συναδέλφου Ανδριτσόπουλου Γεωργίου, σύσσωμο το Δ.Σ. της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Βοιωτίας, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων και κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης κ. Γρηγόρης ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ.

«Το ότι βρισκόμαστε στα αποκαλυπτήρια ενός Μνημείου Πεσόντων Αστυνομικών, οφείλεται στο γεγονός ότι το συνδικαλιστικό μας κίνημα αγωνίστηκε γι΄ αυτό. Αγωνίστηκε για να αναγνωρίζεται εμπράκτως η θυσία των συναδέλφων μας στο βωμό του καθήκοντος. Αυτή η αυτονόητη ιερή υποχρέωση των φορέων της πολιτείας σε θεσμικό επίπεδο, δεν ήταν δεδομένη. Υπήρχαν φοβίες και αγκυλώσεις του παρελθόντος, που δεν επέτρεπαν στον αστυνομικό, στην αστυνομική οικογένεια, να τιμά τη μνήμη των νεκρών της. Καταφέραμε όμως με την επιμονή μας, να καθιερώσουμε τελικά, όχι μόνο την Ημέρα μνήμης, αλλά και την ανέγερση μνημείων, την ονοματοδοσία οδών και πλατειών σε πολλές πόλεις, εκεί όπου έχουμε χάσει συναδέλφους μας» τόνισε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας.

Αναφερόμενος δε στη σημασία της συμβολής της τοπικής αυτοδιοίκησης, εξήρε την προσφορά του Δημάρχου Λεβαδέων κ. Ιωάννη ΤΑΓΚΑΛΕΓΚΑ, ο οποίος ανταποκρίθηκε αμέσως στο κάλεσμα της Ένωσης, ενώ τόνισε και το ανεκπλήρωτο χρέος της πολιτείας για τη θεσμοθέτηση της επικινδυνότητας της εργασίας μας.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, κ. Μιχαήλ ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗΣ, ο Δήμαρχος Λεβαδέων, εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων και άλλοι.

Εκ μέρους της φυσικής ηγεσίας παρέστησαν ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος Αντιστράτηγος κ. Νικόλαος ΣΠΑΝΟΥΔΑΚΗΣ εκπροσωπώντας τον κ. Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο κ. Λάζαρο ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟ, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Στερεάς Ελλάδας Ταξίαρχος κ. Γεώργιος ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ, ο Διευθυντής Αστυνομίας Ευβοίας Ταξίαρχος κ. Αθανάσιος ΓΕΡΟΓΙΑΚΟΜΟΣ, ο Διευθυντής Αστυνομίας Βοιωτίας Αστ. Δ/ντής κ. Ηλίας ΜΠΑΚΟΥΜΗΣ, εκπρόσωπος του Πυροσβεστικού Σώματος, ο Ταμίας της Π.Ο.ΑΣ.Υ. κ. Γεώργιος ΚΟΥΛΙΑΚΗΣ, εκπρόσωποι των Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων Φθιώτιδας, Φωκίδας, το Δ.Σ. και μέλη του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας νομού Βοιωτίας, πλήθος εν ενεργεία συναδέλφων και πολιτών.

Μετά το πέρας των χαιρετισμών ακολούθησε κατάθεση στεφάνων.

 

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

         O Πρόεδρος                             Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

 

Για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών χρησιμοποιoύμε cookies .