Εξαίρεση κωλύματος

poasy

Αθήνα, 11 Απριλίου 2023

Αρ. Πρωτ.: 305/8/10β

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Μετά από πρόταση της Ομοσπονδίας μας απετράπη ο περιορισμός του δικαιώματος εκλογιμότητας των χαμηλοβάθμων Αξιωματικών σε αιρετές θέσεις τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ειδικότερα, με την νομοτεχνική βελτίωση που κατατέθηκε στη Βουλή από τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Μάκη ΒΟΡΙΔΗ μετά από αποτελεσματική συνεργασία που είχαμε με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Παναγιώτη ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟ και τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης κ. Μιχαήλ ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ, επεκτείνεται η εξαίρεση που ισχύει ήδη για το ασυμβίβαστο στα Στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας και του Λιμενικού Σώματος τα οποία έχουν προαχθεί σε Αξιωματικούς, λόγω ετών προϋπηρεσίας και για το κώλυμα εκλογιμότητάς τους, εφόσον είναι χαμηλόβαθμοι αξιωματικοί, οι οποίοι ως εκ του βαθμού τους δεν ασκούν διοίκηση.

Με τον τρόπο αυτό, διευρύνεται η δυνατότητα συμμετοχής σε αιρετές θέσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης σε άξια και έμπειρα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας και του Λιμενικού Σώματος, με σκοπό την περαιτέρω αναβάθμιση του θεσμού της τοπικής αυτοδιοίκησης, με την δυνατότητα συμμετοχής τους.

 

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

         O Πρόεδρος                             Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

 

Για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών χρησιμοποιoύμε cookies .