Εργασίες Διοικητικού Συμβουλίου την 21η Μαρτίου 2023

Εργασίες Διοικητικού Συμβουλίου την 21η Μαρτίου 2023

poasy

Αθήνα, 22 Μαρτίου 2023

Αρ. Πρωτ.: 200/2/225α

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Την τελευταία συνεδρίαση, πριν από το 33ο τακτικό συνέδριο, πραγματοποίησε χθες, 21 Μαρτίου 2023, το Διοικητικό Συμβούλιο με βασικό θέμα τη συζήτηση και έγκριση του Διοικητικού Απολογισμού, του Οικονομικού Απολογισμού και του Προϋπολογισμού της Ομοσπονδίας για τη νέα, μετασυνεδριακή, περίοδο.

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Γρηγόρης ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ, λαμβάνοντας το λόγο, τόνισε ότι κατά το προσεχές τακτικό μας συνέδριο, το διήμερο 29 και 30 Μαρτίου 2023, η Ομοσπονδία έχει να επιδείξει πλούσιο έργο, το οποίο οφείλουμε να κάνουμε γνωστό στους εκατοντάδες αντιπροσώπους των Πρωτοβαθμίων Ενώσεων που θα προσέλθουν στην Αθήνα από όλη την Ελλάδα. Είναι πάρα πολλές οι συνδικαλιστικές μας επιτυχίες και οι παρεμβάσεις με τις οποίες υπερασπιζόμαστε τα αιτήματα της βάσης του σώματος, με τελευταία αυτή που έγινε κατά τη συζήτηση στη Βουλή της νομοθετικής ρύθμισης που προωθήθηκε από το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης για την κατηγορία Γ’ των μισθολογικών κλιμακίων, χωρίς διαβούλευση και χωρίς να διορθώνονται οι αδικίες του ισχύοντος μισθολογίου. Γι’ αυτό ζητήσαμε να αποσυρθεί, προβάλλοντας το κυρίαρχο αίτημά μας για την επικινδυνότητα της εργασίας και το νέο ειδικό μισθολόγιο, ενώ αντιπροτείναμε, εφόσον υπάρχει διάθεση για θετικές ρυθμίσεις, να αυξηθεί το ποσό της ωριαίας νυχτερινής αποζημίωσης που παραμένει επί χρόνια καθηλωμένο.

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας, επίσης, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι θα συνεχιστεί η αποτελεσματική αντιμετώπιση των ζητημάτων που μας απασχολούν με τη νέα Φυσική Ηγεσία. Πρόσθεσε δε ότι, το γεγονός ότι το 33ο συνέδριο, διενεργείται 40 χρόνια από την ενοποίηση της Ελληνικής Χωροφυλακής με την Αστυνομία Πόλεων και την ίδρυση της Ελληνικής Αστυνομίας, προσφέρεται για ανασκόπηση της έως τώρα πορείας της, αλλά κυρίως για να τεθούν οι βάσεις του μέλλοντος για εμάς και για την κοινωνία μας.

Ακολούθησε η παρουσίαση του Διοικητικού Απολογισμού από τον Γενικό Γραμματέα της Ομοσπονδίας κ. Γιώργο ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑ, ο οποίος αναφέρθηκε στις βασικές μας κατακτήσεις στο διάστημα που μεσολάβησε από το προηγούμενο συνέδριο, σε όλα τα πεδία θεσμικών και οικονομικών αιτημάτων, καθώς και στον τομέα της κοινωνικής αποστολής του συνδικαλιστικού μας κινήματος. Επιγραμματικά, αναφέρθηκε στη δρομολόγηση της αναγνώρισης της επικινδυνότητας της εργασίας, στην απαλλαγή από τα πάρεργα (ψηφιοποίηση λειτουργιών, «ακούσιες νοσηλείες» κλπ), στην ίδρυση της Δικαστικής Αστυνομίας, στις αυξημένες σε σχέση με το παρελθόν προσλήψεις νέων αστυνομικών, στη χορήγηση αδειών, στην κατάργηση του πλαφόν για τα νυχτερινά, στη ρύθμιση των οδοιπορικών εξόδων κατά τις μεταγωγές από και προς τις νησιωτικές περιοχές, στη χορήγηση του ΒΟΕΑ, στην επέκταση της μάχιμης πενταετίας σε όλους τους αστυνομικούς ανεξαρτήτως υπηρεσίας και ανεξάρτητα αν είναι παλιοί ή νέοι ασφαλισμένοι, στην αποζημίωση της υπεραπασχόλησης με το ποσό των 600 ευρώ, στην κατάργηση της ειδικής εισφοράς 1%, στην ένταξη νέων κατηγοριών αστυνομικών στον Κλάδο Υγείας του ΤΑΠΑΣΑ και στα δάνεια που χορηγούνται από το Ταμείο, στις νέες παροχές του Ειδικού Λογαριασμού κ.λπ.

Στη συνέχεια, ο Ταμίας της Ομοσπονδίας κ. Γιώργος ΚΟΥΛΙΑΚΗΣ, παρουσίασε αναλυτικά τον Οικονομικό Απολογισμό, την Έκθεση της Εξελεγκτικής Επιτροπής και των Ορκωτών Λογιστών, καθώς και τον Προϋπολογισμό εσόδων - εξόδων για την επόμενη περίοδο.

Τέλος, μετά από πρόταση του Προέδρου της Ομοσπονδίας κ. Γρηγόρη ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΥ, συμφωνήθηκε ομόφωνα να τεθεί στο 33ο συνέδριο, προς έγκριση από τους αντιπροσώπους, πρόταση τροποποίησης του άρθρου 29 του Καταστατικού, που προβλέπει τη σύσταση και λειτουργία Ομάδων εργασίας, έτσι ώστε στο εξής, από τρεις πενταμελείς να είναι πλέον πέντε τριμελείς και να εκλέγονται όλες από τους συνέδρους.

Η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε με την υπερψήφιση του Διοικητικού Απολογισμού, του Οικονομικού Απολογισμού και του νέου Προϋπολογισμού της Ομοσπονδίας, που θα τεθούν προς έγκριση και από τους συνέδρους του τακτικού μας συνεδρίου το αμέσως προσεχές διάστημα.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

         O Πρόεδρος                             Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

Για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών χρησιμοποιoύμε cookies .