Αίτημα για άμεση συνάντηση με τους αρμόδιους Υπουργούς για την οπαδική βία

Αίτημα για άμεση συνάντηση με τους αρμόδιους Υπουργούς για την οπαδική βία

poasy

Αθήνα, 07 Φεβρουαρίου 2022

Αρ. Πρωτ.: 800/3/48

 

 

Προς: 1)Τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Παναγιώτη ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟ

           2)Τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Ελευθέριο ΑΥΓΕΝΑΚΗ

         

Θέμα: «Αίτημα για άμεση συνάντηση με τους αρμόδιους Υπουργούς για την οπαδική βία»

 

Κύριοι Υπουργοί,

 

Με αφορμή το τελευταίο τραγικό συμβάν οπαδικής βίας στη Θεσσαλονίκη, η Ομοσπονδία μας αιτείται συνάντηση μαζί σας, ώστε να σας καταθέσει τις επίσημες θέσεις - προτάσεις για την αντιμετώπιση  ενός κοινωνικού φαινομένου που έχει προσλάβει σοβαρές εγκληματικές διαστάσεις.

Το πρόβλημα αυτό, απασχολεί διαχρονικά το συνδικαλιστικό μας κίνημα, έχοντας αναδείξει την επικινδυνότητα του αστυνομικού λειτουργήματος και γενικότερα τις βλαπτικές συνέπειες στην κοινωνία και στο κράτος. Με το θεσμικό μας ρόλο, διοργανώσαμε ημερίδες και διαλέξεις, αναλύοντας τεκμηριωμένα με επιστημονικά δεδομένα και με τα πρότυπα αξιωματούχων της Βρετανικής Αστυνομίας, τα αίτια μιας νοσηρής κατάστασης που έχει προσβάλλει τον αθλητισμό  εδώ και χρόνια, ενώ μετά από πρότασή μας, το 2016, καταφέραμε την  εκπροσώπησή μας και στην αρμόδια Διαρκή Επιτροπή Αντιμετώπισης της Βίας.

Στη σημερινή κρίσιμη καμπή των πολιτικών αποφάσεων για την αντιμετώπιση του προβλήματος, με τη συσσωρευμένη γνώση και εμπειρία μας, θεωρούμε ότι συμπορευόμενοι, θα συμβάλλουμε καθοριστικά, προκειμένου να ενισχύσουμε την κοινωνική - εθνική προσπάθεια που απαιτείται να γίνει από όλους προς αυτήν την κατεύθυνση.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

         O Πρόεδρος                             Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

 


 

Για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών χρησιμοποιoύμε cookies .