Αίτημα απόδοσης τιμών στον αείμνηστο Υπαρχιφύλακα Γεώργιο ΛΥΓΓΕΡΙΔΗ

Αίτημα απόδοσης τιμών στον αείμνηστο Υπαρχιφύλακα Γεώργιο ΛΥΓΓΕΡΙΔΗ

poasy

Αθήνα, 22 Ιανουαρίου 2024

Αρ. Πρωτ.: 602/3/45

 

Προς: Τον Δήμαρχο Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη κ. Κωνσταντίνο ΜΑΡΑΓΚΑΚΗ

Κοιν.: 1) Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχαήλ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ

           2) Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Δημήτριο ΜΑΛΛΙΟ

Θέμα: «Αίτημα απόδοσης τιμών στον αείμνηστο Υπαρχιφύλακα Γεώργιο ΛΥΓΓΕΡΙΔΗ»

 

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,

 

Συμπληρώθηκε ήδη ένας και πλέον μήνας από την αποφράδα εκείνη ημέρα της 7ης Δεκεμβρίου 2023, όταν έξω από το κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη, εξαπολύθηκε η δολοφονική επίθεση εναντίον συναδέλφων μας αστυνομικών, με τραγική συνέπεια την απώλεια του άτυχου Υπαρχιφύλακα της Διμοιρίας της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης, αείμνηστου Γεωργίου ΛΥΓΓΕΡΙΔΗ.

Το συνδικαλιστικό μας κίνημα, για μια ακόμα φορά με αφορμή και αυτήν την τραγική εξέλιξη, υπενθύμισε το χρέος της πολιτείας έναντι όλων εκείνων των δημοσίων λειτουργών που χάνονται αδίκως στο βωμό του καθήκοντος. Ζήτησε δε με παρρησία να αποδοθούν οι οφειλόμενες τιμές, ως ελάχιστη αναγνώριση της θυσίας και της προσφοράς τους στο κοινωνικό σύνολο, αλλά και να υπάρξει έμπρακτη συμπαράσταση στους δικούς τους ανθρώπους όσο κι αν γνωρίζουμε ότι η ανθρώπινη ζωή είναι ανεκτίμητη, πολύτιμη και αναντικατάστατη αξία.

Σε αυτήν την φάση της ανείπωτης θλίψης, ωστόσο, απευθυνόμαστε σε σας, πιστεύοντας ακράδαντα ότι συμμερίζεστε τον διακαή μας πόθο να κρατήσουμε άσβεστη τη μνήμη της θυσίας του αδικοχαμένου συναδέλφου μας, όπως έχουμε ήδη πράξει σε αντίστοιχες τραγικές περιστάσεις με άλλους πεσόντες στο βωμό του καθήκοντος, Ήρωες της Ελληνικής Αστυνομίας.

Γι’ αυτό παρακαλούμε, όπως δεχθείτε το αίτημά μας και προγραμματίσετε συνάντηση στο γραφείο σας με το προεδρείο της Ομοσπονδίας μας, ώστε να συζητήσουμε και από κοινού συναποφασίσουμε τον τρόπο με τον οποίο θα συμβάλλει και ο δικός σας Δήμος στην απόδοση της οφειλόμενης τιμής στον αείμνηστο συνάδελφό μας Γεώργιο ΛΥΓΓΕΡΙΔΗ.

 

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,

 

Είμαστε βέβαιοι ότι ο θεσμός της τοπικής αυτοδιοίκησης για άλλη μια φορά θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και θα πρωτοστατήσει σε πρωτοβουλίες και ενέργειες που τιμούν όχι μόνο τον ίδιο ως συστατικό στοιχείο λειτουργίας της δημοκρατίας μας, αλλά και ως καθοριστικό φορέα παρεμβάσεων για την ενδυνάμωση της Ελληνικής Αστυνομίας.

Το δικαιούται η κοινωνία μας άλλωστε, το απαιτεί ο πολίτης ολοένα και περισσότερο. Η Ελληνική Αστυνομία οφείλει να ανταποκρίνεται επιτυχώς στη δύσκολη και απαιτητική της αποστολή, έχοντας να αντιμετωπίσει παντοειδείς κινδύνους και απειλές, από το οργανωμένο έγκλημα και την τρομοκρατία έως την απλή παραβατικότητα και τον ανεξέλεγκτο χουλιγκανισμό των γηπέδων.

Να στείλουμε, λοιπόν, από κοινού μηνύματα συστράτευσης και αντίστασης σε όσους επιβουλεύονται τη δημόσια ασφάλεια και την κοινωνική ειρήνη, να καταδικάσουμε ηχηρά τη βία από όπου κι αν προέρχεται, να μην επιτρέψουμε να συμβούν ποτέ ξανά ανάλογες τραγωδίες σε καμιά πόλη, σε καμιά γειτονιά της πατρίδας μας.

 

Με εκτίμηση

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.
O Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ Χρήστος

 

 

 

Για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών χρησιμοποιoύμε cookies .