Η ΠΟΑΣΥ στη Διεύθυνση Αστυνομίας Ορεστιάδας και στο Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου

Η ΠΟΑΣΥ στη Διεύθυνση Αστυνομίας Ορεστιάδας και στο Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου

poasy

Αθήνα, 02 Δεκεμβρίου 2023

Αρ. Πρωτ.:314/2/49

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Τη Διεύθυνση Αστυνομίας Ορεστιάδας και το Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου επισκέφθηκαν την Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου 2023, κατόπιν προσκλήσεως της Συνδικαλιστικής Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ορεστιάδας, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Γρηγόρης ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ και ο Ταμίας κ. Γιώργος ΚΟΥΛΙΑΚΗΣ.

Αρχικά υπήρξε συνάντηση εργασίας με τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, Αστυνομικό Διευθυντή κ. Χαράλαμπο ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗ, με επίκεντρο συζήτησης τα προβλήματα των αστυνομικών υπηρεσιών και των συναδέλφων μας, όπως αυτά τέθηκαν και εκ μέρους του Προέδρου της Ένωσης κ. Ηλία ΑΚΙΔΗ αλλά και από συναδέλφους με τους οποίους έγινε ανταλλαγή απόψεων.

Στη συνέχεια ακολούθησε επίσκεψη στο Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου, προκειμένου να υπάρξει μια αμοιβαία επικοινωνία και αμφίδρομη ενημέρωση για τη λειτουργία τόσο της Σχολής όσο και της Ομοσπονδίας μας. Η συνάντηση έγινε στο γραφείο της Διοικητού του Τ.Δ.Α. Διδυμοτείχου, Αστυν. Υποδιευθύντριας κας Αναστασίας ΠΟΥΡΝΑΡΑ, η οποία ενημέρωσε την αντιπροσωπία για το σύστημα της εκπαίδευσης και τα περιθώρια βελτίωσής του.

Για τις δραστηριότητες της Ομοσπονδίας σε σχέση με την αναβάθμιση της εκπαίδευσης και την καλύτερη προετοιμασία των Δοκίμων μίλησε εκτενώς ο Πρόεδρος κ. ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ, εκφράζοντας την ευχαρίστησή του γιατί δίνεται η ευκαιρία στην Ομοσπονδία να παρουσιάσει το έργο της και κυρίως να ακούσει τους ίδιους τους μελλοντικούς μας συναδέλφους για τις αγωνίες και τα προβλήματά τους.

Αφού μίλησε για τις νομοθετικές προτάσεις μας που στόχευαν στην ανωτατοποίηση όλων των αστυνομικών σχολών, στην αύξηση του χρόνου εκπαίδευσης και σε άλλες μεταρρυθμίσεις με βάση όσα προβλέπονται από τη συνθήκη της Μπολόνια, τόνισε ότι είμαστε ανοικτοί στο διάλογο και δεν θα διστάσουμε να επανέλθουμε διότι το απαιτούν οι σύγχρονες ανάγκες προσαρμογής της αστυνομίας σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον. Με τη συνδρομή της Ομοσπονδίας άλλωστε, έχει ήδη συντελεστεί σημαντική πρόοδος αλλά το ζητούμενο είναι η αποφοίτηση ολοένα και περισσότερο καλών αστυνομικών, οι οποίοι θα εργάζονται σε συνθήκες απαλλαγμένες από τους απρόβλεπτους κινδύνους  και που θα αμείβονται με αξιοπρεπείς μισθούς και διασφαλισμένες συντάξεις.

Στη συνέχεια μίλησε για τη λειτουργία της Ομοσπονδίας και τις προτεραιότητές της αυτήν την περίοδο και απάντησε σε ερωτήματα που τέθηκαν.

Ο Ταμίας της Ομοσπονδίας κ. Γιώργος ΚΟΥΛΙΑΚΗΣ αναφέρθηκε από την πλευρά του στις αλλαγές που επήλθαν στο ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό σύστημα, μίλησε για τον αγώνα που δώσαμε ώστε να μην χειροτερέψει αυτό σε σχέση με τα όρια συνταξιοδότησης και τη λειτουργία του Ταμείου μας, ενώ απάντησε επίσης σε καίρια ερωτήματα που αφορούν τους νέους αστυφύλακες που ασφαλίζονται στον νέο ασφαλιστικό φορέα ΕΦΚΑ, τις παροχές που δικαιούνται κλπ. Τους διαβεβαίωσε δε ότι η Ομοσπονδία γνωρίζει τα ζητήματα που ανακύπτουν και αγωνίζεται για να αποτρέψει τυχόν άδικες μεταβολές.

Τέλος, τόσο από τον Πρόεδρο της Ένωσης, όσο και από τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας αναδείχθηκε η σημασία της συνδικαλιστικής δράσης και η ένταξη στις κατά τόπο Ενώσεις όλων των Δοκίμων, με την αποφοίτησή τους. Η ένταξη νέων μελών συνιστά όχι μόνο αναγνώριση του συνδικαλιστικού θεσμού που αποτελεί την πραγματική ασπίδα προστασίας κάθε αστυνομικού από τυχόν αυθαιρεσίες και άδικες αποφάσεις της διοίκησης, αλλά και εφαλτήριο για την προαγωγή της αστυνομίας και την απαλλαγή της από τα προβλήματα που την ταλαιπωρούν.

Η Ομοσπονδία, τηρώντας τις καταστατικές της αρχές, συνεχίζει την αμοιβαία επικοινωνία με τις Ενώσεις και τα μέλη τους σε όλη τη χώρα, προσβλέποντας στην ουσιαστική ανάδειξη των υπαρκτών προβλημάτων ώστε ως συνδικαλιστικό κίνημα συνολικά να ανταποκρινόμαστε με τον καλύτερο τρόπο στο ρόλο μας.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

         O Πρόεδρος                             Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

Για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών χρησιμοποιoύμε cookies .