Πάντα παρούσα η Ελληνική Αστυνομία!

Πάντα παρούσα η Ελληνική Αστυνομία!

poasy

Αθήνα, 25 Ιανουαρίου 2022

Αρ. Πρωτ.: 200/4/301

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η κατάσταση ειδικής κινητοποίησης πολιτικής προστασίας, που ισχύει από σήμερα στην Αττική, στη Βοιωτία, στην Εύβοια, στις Κυκλάδες, στις Σποράδες και στην Κρήτη, λόγω της κακοκαιρίας «Ελπίδα», αποτελεί τον αδιάψευστο μάρτυρα μιας ζοφερής αλήθειας που αποκρύπτεται επιμελώς και συστηματικά. Εκεί που σταματά το Κράτος, η ΕΛ.ΑΣ. συνεχίζει να υπάρχει και να λειτουργεί, παντί τρόπω και πάσει δυνάμει!

Χιλιάδες Έλληνες και Ελληνίδες Αστυνομικοί κλήθηκαν για μια ακόμα φορά κάτω από ιδιάζουσες και δυσμενείς καιρικές συνθήκες, να επιτελέσουν το χρέος τους, υποκαθιστώντας αρμοδιότητες και υποχρεώσεις ενός μηχανισμού που δεν κατάφερε  να ανταποκριθεί στοιχειωδώς στις ανάγκες των πολιτών.

Έτσι, την ώρα της «γενικής αργίας» στις προαναφερόμενες περιοχές, αλλά και σε όλη την υπόλοιπη χώρα, συναδέλφισσες και συνάδελφοί μας τείνουν χείρα βοηθείας και τρέφουν την ελπίδα σε όσους εγκλωβίστηκαν στους παγωμένους δρόμους είτε σπεύδουν για απεγκλωβισμούς σε αποκλεισμένα χωριά και γειτονιές, για δεύτερο συνεχόμενο 24ωρο.

Ωστόσο, αυτήν την αδιαμφισβήτητη προσφορά της Ελληνικής Αστυνομίας και αυτόν τον ανεξάντλητο αλτρουισμό που επιδεικνύουν απλόχερα τα στελέχη της σε όλη τη Χώρα, η Πολιτική Ηγεσία, άραγε, πότε θα τα μετουσιώσει σε προστιθέμενη αξία για ακόμα πιο αποτελεσματικές υπηρεσίες, δίχως να εκμεταλλεύεται και να οικειοποιείται τις υπηρεσίες άλλων;

Πότε θα πράξει το χρέος της, επιβραβεύοντας, εμπράκτως και όχι με λόγια, όσους και όσες «ξελασπώνουν» κάθε φορά, βρέξει-χιονίσει, το κράτος ολόκληρο, αλλά και τους ίδιους από τη δεινή θέση στην οποία τους οδηγούν οι δικές τους χρόνιες ανεπάρκειες, αγκυλώσεις και παθογένειες;

Όσο για τη Φυσική Ηγεσία, ελπίζουμε το όποιο ενδιαφέρον της να μην εξαντληθεί σε ρεπό, που λόγω της γενικής αργίας, ούτως ή άλλως, πρέπει να προβλεφθεί και να προγραμματιστεί να δοθούν, χωρίς εξαιρέσεις και μισόλογα, σε όλες και όλους, ως αναφαίρετο εργασιακό δικαίωμα του αστυνομικού μας προσωπικού. Και κυρίως, να σταθεί αρωγός και στο ύψος των περιστάσεων, απαιτώντας από την πολιτεία αποφάσεις ουσίας, επ’ ωφελεία των αστυνομικών και της κοινωνίας στο σύνολό της, ικανοποιώντας τα αιτήματά μας.

Τελικά, υπάρχει ελπίς, αλλά στον αγώνα μας για ένα καλύτερο μέλλον!

 

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

         O Πρόεδρος                             Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

 

Για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών χρησιμοποιoύμε cookies .