Συνάντηση Προεδρείου Π.Ο.ΑΣ.Υ. με τον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων

Συνάντηση Προεδρείου Π.Ο.ΑΣ.Υ. με τον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων

poasy

Αθήνα, 31 Αυγούστου 2020

Αρ. Πρωτ.: 605/10/24

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

            

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του Υπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Άδωνι – Σπυρίδωνα ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ και αντιπροσωπείας της Ομοσπονδίας μας, αποτελούμενης από τον Πρόεδρο της Π.Ο.ΑΣ.Υ., κ. Γρηγόρη ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟ και τον Πρόεδρο του Δ.Σ. αυτής, κ. Χρήστο ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ, προκειμένου να συζητηθούν επίκαιρα θέματα αρμοδιότητάς του, που αφορούν στον Κλάδο μας.

Ως προεδρείο της Π.Ο.ΑΣ.Υ., ευχαριστήσαμε τον κ. Υπουργό για τις άμεσες παρεμβάσεις του σε περιπτώσεις προέγκρισης αποφάσεων για την πληρωμή συναδέλφων μας που εμπλέκονται στις μεταναστευτικές ροές και ζητήσαμε να μας γνωρίσει την εικόνα που έχει σήμερα αναφορικά με την απορρόφηση των εν λόγω προγραμμάτων, καθώς και ποια η εκτίμησή του για το εγγύς μέλλον. Επίσης, λόγω της αρμοδιότητάς του, τον ρωτήσαμε για το σχεδιασμό της Κυβέρνησης, αναφορικά με το ενδεχόμενο της χρήσης νέων τεχνολογιών για τη σύγκληση των Γενικών Συνελεύσεων των συνδικαλιστικών οργανώσεων και της παράτασης θητείας των διοικητικών οργάνων των οργανώσεων αυτών, εξαιτίας των νέων επιδημιολογικών φορτίων.    

Ο κ. Υπουργός, από την πλευρά του, αφού εξήρε τον έργο των αστυνομικών, ειδικά δε για το ήθος και την αυταπάρνηση που έδειξαν τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, τόσο στον Έβρο, όσο και στην αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης, μας ενημέρωσε ότι υπάρχει συνεχής επικοινωνία μεταξύ της Ειδικής Γραμματείας Συντονισμού και Διαχείρισης Προγραμμάτων Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης και Ταμείου Εσωτερικής Ασφάλειας και άλλων πόρων του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων και των Υπηρεσιών του Υπουργείου μας. Αναφορικά δε με την απορρόφηση των επιχειρησιακών προγραμμάτων, μας γνώρισε ότι ο ρυθμός έχει τετραπλασιαστεί, ενώ στόχος του Υπουργείου είναι να μην χαθεί ούτε ένα ευρώ. Τέλος, σχετικά με το δεύτερο ερώτημα, μας ενημέρωσε για τη σταθερή απόφαση της Κυβέρνησης να εξακολουθεί να λαμβάνει αταλάντευτα όλα τα αναγκαία μέτρα, προκειμένου να περιοριστεί η πανδημία στη χώρα μας, όπως έγκαιρα και εύστοχα έχει κάνει ήδη από την έναρξη της πανδημίας.

Η Ομοσπονδία μας, εκπροσωπώντας τη συντριπτική πλειοψηφία του αστυνομικού προσωπικού κάθε βαθμίδας, συνεχίζει τις συναντήσεις της με τους Φορείς που διαχειρίζονται το παρόν και το μέλλον της αστυνομικής οικογένειας, ενώ με τις προτάσεις και τις παρεμβάσεις της συμβάλει στην επίλυση καθημερινών και διαχρονικών προβλημάτων.

 

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

        O Πρόεδρος                             Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

Για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών χρησιμοποιoύμε cookies .