Επιτακτική ανάγκη ανανέωσης του στόλου της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Επιτακτική ανάγκη ανανέωσης του στόλου της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης

poasy

Αθήνα, 04 Αυγούστου 2023

Αρ. Πρωτ.: 403/1/100α

 

Προς: Τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας

           Αντιστράτηγο κ. Λάζαρο ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟ

Κοιν.: Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης

Θέμα: «Επιτακτική ανάγκη ανανέωσης του στόλου της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης»

 

Κύριε Αρχηγέ,

Βασικό και απαράβατο όρο για την αποτελεσματική λειτουργία οποιουδήποτε φορέα, αποτελούν, μεταξύ άλλων, η άρτια υλικοτεχνική υποδομή και ο κατάλληλος εξοπλισμός των στελεχών του.

Χωρίς να αμφισβητούμε την κεντρική κατεύθυνση των Υπηρεσιών του Αρχηγείου που έχουν επωμισθεί τον εκσυγχρονισμό του πολύτιμου αυτού «κεφαλαίου», οφείλουμε να σας επισημάνουμε ότι υπάρχουν ακόμα πάρα πολλά προβλήματα προς επίλυση. Ένα από αυτά, αφορά την  κατάσταση των οχημάτων της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης (ΔΑΕΘ), την οποία περιγράφει πολύ γλαφυρά η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης.

Απευθυνόμενη προς εσάς προσωπικά, όπως διαπιστώνετε και εσείς διαβάζοντας το επισυναπτόμενο έγγραφό της, σας καλεί να δώσετε ένα τέλος στο μαρτύριο των συναδέλφων μας, καθώς η κατάσταση πάει «από το κακό στο χειρότερο». Το εγχείρημα της ανακατασκευής των πεπαλαιωμένων οχημάτων δεν έφερε τα αναμενόμενα αποτελέσματα, οι βλάβες συνεχίζονται, ενώ οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες, χειμώνα – καλοκαίρι, δημιουργούν εντός των οχημάτων αφόρητες συνθήκες παραμονής.

Αναρωτιόμαστε, λοιπόν, τι άλλο αναμένουν οι αρμόδιοι για να δρομολογήσουν την πλήρη ανανέωση του στόλου οχημάτων της ΔΑΕΘ, όταν η καταγεγραμμένη παλαιότητά τους τα κατατάσσει πρώτα στις λίστες των επικίνδυνων και προς απόσυρση μεταφορικών μέσων; Άραγε, άλλα κριτήρια ισχύουν για τα ιδιωτικής χρήσεως οχήματα και άλλα για τα του δημοσίου; Ή μήπως δεν τίθενται καν κριτήρια όταν αυτά αφορούν τη σωματική ακεραιότητα και την ίδια τη ζωή της Ελληνίδας και του Έλληνα Αστυνομικού;

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

        O Πρόεδρος                            Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

(Το έγγραφο της Ένωσης επισυνάπτεται στο συνημμένο αρχείο)

Για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών χρησιμοποιoύμε cookies .