Δωρεάν μετακίνηση αστυνομικών με ΟΑΣΑ και ΟΑΣΘ

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Δωρεάν μετακίνηση αστυνομικών με ΟΑΣΑ και ΟΑΣΘ

poasy

Αθήνα, 24 Μαΐου 2023

Αρ. Πρωτ.: 305/3/18α

 

Προς: Τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας

           Αντιστράτηγο κ. Λάζαρο ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟ

Κοιν.: Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ημαθίας

Θέμα: «Δωρεάν μετακίνηση αστυνομικών με ΟΑΣΑ και ΟΑΣΘ»

 

Αξιότιμε κ. Αρχηγέ,

 

Με το επισυναπτόμενο έγγραφο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ημαθίας, επανερχόμαστε σε ένα δίκαιο αίτημα που παραμένει ανικανοποίητο, αν και έχει υποβληθεί μήνες πριν, στις αρμόδιες υπηρεσίες του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Πρόκειται για την εφαρμογή της υπ’ αριθμ. 7017/7/217 Κοινής Υπουργικής Απόφασης (Φ.Ε.Κ. Β΄ 5289 από 12/10/2022) που αναφέρεται στη χορήγηση ηλεκτρονικών καρτών ελεύθερης μετακίνησης με τα ΜΜΜ του ΟΑΣΑ και ΟΑΣΘ, σε όλο το ένστολο προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ. και για όσο χρόνο πληρείται το κριτήριο της υπηρεσιακής ιδιότητάς του.

Δυστυχώς, το θεσμοθετημένο αυτό δικαίωμα ενώ έχει αναγνωρισθεί από την πολιτεία, τυγχάνει εφαρμογής μόνο για  τους υπηρετούντες στους νομούς Αττικής και Θεσσαλονίκης, προκαλώντας αισθήματα αδικίας, αλλά και αγανάκτησης στο υπόλοιπο αστυνομικό προσωπικό, σε μια περίοδο κατά την οποία κάθε ευρώ που διατίθεται από τις τσέπες των συναδέλφων μας για την κάλυψη υπηρεσιακών αναγκών, επιδρά αρνητικά στο βιοτικό τους επίπεδο.

Επειδή, το θέμα άπτεται του σεβασμού των δικαιωμάτων του αστυνομικού προσωπικού και της ίδιας της λειτουργίας της αστυνομικής διοίκησης, παρακαλούμε για την άμεση αντιμετώπισή του, ενημερώνοντάς μας σχετικώς.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

        O Πρόεδρος                            Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

(Το έγγραφο της Ένωσης επισυνάπτεται στο συνημμένο αρχείο)

Για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών χρησιμοποιoύμε cookies .