Ενίσχυση υπηρεσιών αστυνόμευσης

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ενίσχυση υπηρεσιών αστυνόμευσης

poasy

Αθήνα, 03 Μαΐου 2023

Αρ. Πρωτ.: 401/3/277α

 

Προς:  1) Τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

            κ. Παναγιώτη ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟ

        

Κοιν.: 1) Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας

            Αντιστράτηγο κ. Λάζαρο ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟ

           2) Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας

 

Θέμα: «Ενίσχυση υπηρεσιών αστυνόμευσης»

 

Κύριε Υπουργέ,

          

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας, με το επισυναπτόμενο έγγραφό της, περιγράφει το οξύ πρόβλημα της υποστελέχωσης των αστυνομικών Υπηρεσιών της Δ.Α. Ηλείας σε σχέση με τα μείζονα προβλήματα που θα κληθούν να διαχειριστούν οι συνάδελφοί μας τους προσεχείς θερινούς μήνες.

Ειδικότερα, η Ένωση αναφέρεται με δραματικούς τόνους στους κινδύνους που απειλούν όσους κινούνται στους πλέον επικίνδυνους οδικούς άξονες της χώρας, όπως είναι η Ε.Ο. Πατρών-Πύργου και Πύργου-Κυπαρισσίας, καθώς και όσους κατοικούν σε περιοχές που ενδεχομένως να απειληθούν από δασικές πυρκαγιές και θα χρειαστούν άμεσα μέτρα εκκένωσης.

Για να μειωθούν οι κίνδυνοι και να αποτραπούν τραγικές καταστάσεις, αυτονόητο είναι ότι η Ελληνική Αστυνομία δια των αρμοδίων υπηρεσιών της πρέπει να λειτουργεί παντού κατά τρόπο υποδειγματικό και αποτελεσματικό. Απ’ ό,τι φαίνεται όμως, οι συνάδελφοί μας εκφράζουν την αγωνία τους για το βαθμό ετοιμότητας συγκεκριμένων τμημάτων και υπηρεσιών και ζητούν την παρέμβασή σας έτσι ώστε η τροχονομική και λοιπή αστυνόμευση να βελτιωθεί αισθητά κατά την τουριστική περίοδο, χωρίς φυσικά να αυξηθεί κατακόρυφα η εργασιακή επιβάρυνση και μάλιστα εις βάρος της ασφάλειας και της υγείας τους.

Κατόπιν αυτών, παρακαλούμε όπως λάβετε υπόψη τις προτάσεις της Ένωσης και προστατέψετε το αστυνομικό προσωπικό από τους διαφαινόμενους κινδύνους, αλλά και παρέχοντας το αγαθό της ασφάλειας στις τοπικές κοινωνίες, που δοκιμάστηκαν στο παρελθόν από πρωτοφανείς τραγωδίες, όμοιες των οποίων ουδείς θα ήθελε να επαναληφθούν.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

        O Πρόεδρος                            Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

(Το έγγραφο της Ένωσης επισυνάπτεται στο συνημμένο αρχείο)

Για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών χρησιμοποιoύμε cookies .