Μεταγωγές κρατουμένων

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Μεταγωγές κρατουμένων

poasy

 

Αθήνα, 23 Μαρτίου 2023

Αρ. Πρωτ.: 800/7/87α

 

Προς: 1) Τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Παναγιώτη ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟ

           2) Τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης, κ. Μιχαήλ ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ

          3)Τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας

           Αντιστράτηγο κ. Λάζαρο ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟ

     4) Τον Προϊστάμενο του Κλάδου Διαχειριστικής - Τεχνικής Υποστήριξης & Πληροφορικής Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας,

     Υποστράτηγο κ. Δημήτριο ΠΑΝΤΕΛΗ

Κοιν.: Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Σερρών

 

Θέμα: «Μεταγωγές κρατουμένων»

 

Κύριε Υπουργέ,

Κύριε Γενικέ,

Κύριε Αρχηγέ,

 

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Σερρών επανέρχεται εγγράφως σε ένα αίτημα που απασχολεί διαρκώς το συνδικαλιστικό μας κίνημα, καθώς δεν επιδεικνύονται τα αναγκαία αντανακλαστικά για την επίλυσή του, καίτοι αυτό αφορά την ασφάλεια και την ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχει το αστυνομικό προσωπικό στον ευαίσθητο και επικίνδυνο τομέα των μεταγωγών κρατουμένων.

Όπως προκύπτει από το επισυναπτόμενο έγγραφο και σε συνέχεια άλλων ομοίων της ίδιας Ένωσης, παρατηρείται μια αδικαιολόγητη διάκριση εις βάρος των αστυνομικών της Δ.Α. Σερρών που απασχολούνται σε μεταγωγές κρατουμένων προς την Αθήνα αλλά δεν αποζημιώνονται όπως ισχύει σε άλλες περιπτώσεις μετακινήσεων.

Η Ένωση επισημαίνει ειδικότερα ότι ενώ αναμένεται εδώ και χρόνια η έκδοση νέας κανονιστικής των μεταγωγών συνεχίζεται και το παράλογο και επικίνδυνο φαινόμενο της αυθημερόν επιστροφής των συναδέλφων από Αθήνα στις Σέρρες, χωρίς καταβολή των οδοιπορικών και εξόδων διανυκτέρευσης. Τίθεται δε το ερώτημα πώς είναι δυνατόν να δικαιολογείται διανυκτέρευση για οποιαδήποτε άλλη μετακίνηση προσωπικού από Σέρρες στην Αθήνα και να μη δικαιολογείται για τις μεταγωγές στις οποίες το προσωπικό έχει διαρκώς τεταμένη την προσοχή του και βρίσκεται σε συνεχή ετοιμότητα καθ’ όλη τη διάρκεια της μεταγωγής;

Επειδή θεωρούμε παράλογη και εξωπραγματική αυτήν την αντιμετώπιση, σας καλούμε να δώσετε τέλος σε αγκυλώσεις και αναχρονιστικές διαταγές, θέτοντας πάνω από όλα ως πρώτη προτεραιότητά σας την ασφάλεια των μεταγωγών και το ύψιστο αγαθό της ζωής των συναδέλφων μας.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

        O Πρόεδρος                            Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

(Το έγγραφο της Ένωσης επισυνάπτεται στο συνημμένο αρχείο)

Για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών χρησιμοποιoύμε cookies .