Ημέρα τιμής και μνήμης των Πεσόντων στο καθήκον Αστυνομικών

Ημέρα τιμής και μνήμης των Πεσόντων στο καθήκον Αστυνομικών

 

 

 Αθήνα, 09 Μαρτίου 2024

Αρ. Πρωτ.: 602/3/46στ

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Τελέστηκαν από το συνδικαλιστικό μας κίνημα, σήμερα, το Α’ Ψυχοσάββατο, οι εκδηλώσεις τιμής και μνήμης των Πεσόντων στο καθήκον Αστυνομικών, ως ελάχιστη αναγνώριση της προσφοράς και της θυσίας τους, αλλά και ως υπόμνηση της παρακαταθήκης των ιστορικών περιόδων του αστυνομικού θεσμού στη χώρα μας.

Στην Αθήνα, τελέστηκε με έντονο το συγκινησιακό φορτίο, επιμνημόσυνη δέηση στο Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, χοροστατούντος του Προϊσταμένου της Θρησκευτικής Υπηρεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας Αρχιμανδρίτη Αλέξιου ΚΟΥΡΤΕΣΗ, παρουσία εκπροσώπων της Κυβέρνησης, των Πολιτικών Κομμάτων, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της Πολιτικής και Φυσικής Ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας, Ανωτάτων Αξιωματικών και Προϊσταμένων του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας και Διευθύνσεων Αστυνομίας της Γ.Α.Δ.Α., των συνδικαλιστικών οργανώσεων, συγγενών και φίλων των αδικοχαμένων συναδέλφων μας.

Υποκλινόμαστε στη μνήμη των συναδέλφων που έπεσαν στο καθήκον για την προστασία του πολίτη, για το κοινό καλό και την πατρίδα μας. Συμπαραστεκόμαστε με ανείπωτο πόνο στις δοκιμαζόμενες οικογένειές τους για το δυσαναπλήρωτο κενό που βιώνουν, ενώ παράλληλα διαβεβαιώνουμε τους συναδέλφους μας ότι ο αγώνας μας για τη θωράκισή τους, είναι αδιάκοπος διότι πελώρια «γιατί» εξακολουθούν να μένουν αναπάντητα.

Σήμερα, μαζί με τις Ενώσεις μας σε όλη τη χώρα, ολόκληρο το Αστυνομικό Σώμα τιμά τους  Ήρωές του, με την ευχή όλων μας η θυσία τους να μετουσιωθεί σε ουσιαστικές αποφάσεις εκ μέρους των εκάστοτε κυβερνώντων.

Η Πολιτεία οφείλει να λάβει υπόψη της ότι το λειτούργημα του αστυνομικού καθίσταται ολοένα και πιο επικίνδυνο. Οι παθόντες εν ώρα υπηρεσίας είναι η ιστορία μας και η ιστορία μας δεν αποτιμάται εις χρήμα.  Όλοι πλέον καλούνται να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Οι περισσότεροι από 150 νεκροί συνάδελφοί μας κατά τη διάρκεια των 40 ετών από την ίδρυση της Ελληνικής Αστυνομίας, ζητούν δικαίωση. Οι πρόσφατες τραγικές απώλειες του 30χρονου Γιώργου, που δολοφονήθηκε από τους χούλιγκαν στο Ρέντη και λίγο μετά, του 29χρονου Χρήστου, που σκοτώθηκε στη καταδίωξη υπόπτων στον Ασπρόπυργο, αποκαλύπτουν το μέγεθος του προβλήματος.

Ομιλίες εκφωνήθηκαν από τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Ανδρέα ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟ, ο οποίος εκπροσώπησε τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, από τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Δημήτριο ΜΑΛΛΙΟ, από τον Πρόεδρο της Π.Ο.ΑΣ.Υ. κ. Γρηγόριο ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟ καθώς και από τον Πρόεδρο της Π.Ο.ΑΞΙ.Α. κ. Ανδρέα ΒΕΛΛΙΟ.    

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Πεσόντων που κοσμεί τον προαύλιο χώρο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη από τους κ.κ.: Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Ανδρέα ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟ, Εκπρόσωπο Προέδρου ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Βουλευτή κ. Κωνσταντίνο ΜΠΑΡΚΑ,  Εκπρόσωπο του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής, Βουλευτή κα Νάντια ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, Εκπρόσωπο του Κόμματος ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ, Βουλευτή κ. Αθανάσιο ΧΑΛΚΙΑ, Εκπρόσωπο του Κόμματος Πλεύση Ελευθερίας κ. Χρήστο ΑΡΙΔΑ, Εκπρόσωπο του Περιφερειάρχη Αττικής, Αντιπεριφερειάρχη Δυτικού Τομέα Αθηνών κ. Βασίλειο ΛΩΛΟ, Εκπρόσωπο του Δημάρχου Αθηναίων, Αντιδήμαρχο κ. Κωνσταντίνο ΓΙΑΝΝΑΡΟ, Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο κ. Δημήτριο ΜΑΛΛΙΟ, Γραμματέα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος κ. Νικόλαο ΛΑΥΡΑΝΟ, Πρόεδρο της Ένωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος κ. Κωνσταντίνο ΤΣΙΓΚΑ, Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος κ. Παναγιώτη ΤΣΙΑΝΟ, Ταμία της Πανελλήνιας Ένωσης Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος κ. Ιωάννη ΠΑΓΑΝΗ, Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών κ. Δημήτριο ΡΩΤΑ, Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτικού Προσωπικού Υ.Δ.Τ. κ. Παύλο ΜΑΥΡΙΔΗ, Γ’ Αντιπρόεδρο Δ.Σ. του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών κα Ειρήνη ΜΑΚΡΥΔΑΚΗ, Πρόεδρο της Πανελληνίου Ομοσπονδίας Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας κ. Ευάγγελο ΧΡΙΣΤΑΚΟΠΟΥΛΟ,  Πρόεδρο του Δ.Σ. ΠΟΚΕΑ Καθηγητή κ. Γεράσιμο ΚΑΡΑΜΠΕΛΙΑ, Πρόεδρο της Π.Ο.ΑΞΙ.Α. κ. Ανδρέα ΒΕΛΛΙΟ, καθώς και από τον Πρόεδρο της Π.Ο.ΑΣ.Υ. κ. Γρηγόριο ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟ.

Στην εκδήλωση παρέστησαν: O Υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος κ. Πασχάλης ΣΥΡΙΤΟΥΔΗΣ, ο Προϊστάμενος Επιτελείου Α.Ε.Α., Αντιστράτηγος κ. Αστέριος ΜΑΝΤΖΙΩΚΑΣ, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος, Αντιστράτηγος κ. Γεώργιος ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ, ο Προϊστάμενος Κλάδου Τάξης, Υποστράτηγος κ. Παναγιώτης ΚΟΛΛΙΝΤΖΑΣ, ο Προϊστάμενος Κλάδου Ασφαλείας, Υποστράτηγος κ. Μαρίνος ΣΤΑΓΑΚΗΣ, ο Προϊστάμενος Κλάδου Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων,  Υποστράτηγος κ. Ιωάννης ΣΤΑΥΡΑΚΑΚΗΣ, ο Προϊστάμενος Κλάδου Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού, Υποστράτηγος κ. Δημήτριος ΜΠΑΚΟΛΑΣ, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής, Υποστράτηγος κ. Ιωάννης ΣΚΟΥΡΑΣ, ο Διευθυντής Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, Υποστράτηγος κ. Φώτιος ΝΤΟΥΪΤΣΗΣ, ο Διευθυντής Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, Υποστράτηγος κ. Σπυρίδων ΛΑΣΚΟΣ, η Διοικητής Αστυνομικής Ακαδημίας, Υποστράτηγος κα Παναγιώτα ΘΕΡΜΟΓΙΑΝΝΗ, ο Πρόεδρος ΤΑ.Π.Α.Σ.Α., Υποστράτηγος κ. Ευάγγελος ΜΑΝΩΛΗΣ, ο Γενικός Δ/ντης Προστασίας Επισήμων & Ευπαθών Στόχων, Υποστράτηγος κ. Χαράλαμπος ΚΑΛΟΓΗΡΟΣ, ο Βοηθός Προϊστάμενου Επιτελείου, Υποστράτηγος κ. Χρήστος ΜΑΝΟΥΡΑΣ, ο Διευθυντής Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών, Ταξίαρχος κ. Αθανάσιος ΚΩΣΤΟΡΡΙΖΟΣ, ο Διευθυντής Διεύθυνσης Αστυνομίας Ν/Α Αττικής, Ταξίαρχος κ. Άγγελος ΠΑΠΑΓΓΕΛΗΣ, ο Διευθυντής Διεύθυνσης Αστυνομίας Πειραιά, Ταξίαρχος κ. Αριστείδης ΛΥΜΠΕΡΑΤΟΣ, ο Διευθυντής ΓΔΟΥΕΣ, κ. Νικόλαος ΧΡΗΣΤΟΥ, ο Διευθυντής Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης, Ταξίαρχος κ. Αθανάσιος ΚΑΜΠΡΑΣ, ο Διευθυντής Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, Ταξίαρχος κ. Χρήστος ΠΑΠΑΦΙΛΙΠΠΟΥ, ο Δ/ντης Υπηρεσίας Προστασίας Προέδρου Δημοκρατίας, Ταξίαρχος κ. Δημήτριος ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ, ο Δ/ντης Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, Ταξίαρχος κ. Ιωάννης ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ, ο Διοικητής Σχολής Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας, Α/Δ κ. Γεώργιος ΚΛΗΤΟΡΑΚΗΣ, ο Ειδικός Γραμματέας της ΠΕΑΛΣ κ. Λουκάς ΚΑΝΕΤΗΣ, ο Αντιπρόεδρος της ΠΟΜΕΝΣ κ. Βασίλειος ΛΑΜΠΡΟΥ, Προεδρεία Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων, ο νομικός σύμβουλος της ΠΟΑΞΙΑ κ. Ρήγας ΜΠΑΡΜΠΟΥΡΗΣ και άλλοι.

 

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ. Για το Δ.Σ. της Π.Ο.ΑΞΙ.Α.
O Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας O Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ Χρήστος ΒΕΛΛΙΟΣ Ανδρέας ΑΘΑΝΑΣΑΤΟΣ Πέτρος

 

 

 

Για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών χρησιμοποιoύμε cookies .