Μηνυτήρια Αναφορά κατά του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας

Μηνυτήρια Αναφορά κατά του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας

poasy

Αθήνα, 10 Μαΐου 2024

Αρ. Πρωτ.: 305 /8/15

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Η Ομοσπονδία μας, σεβόμενη το θεσμικό της ρόλο και σε συνέχεια ομόφωνης απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου, υπέβαλε σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας, Μηνυτήρια Αναφορά κατά του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας και κατά παντός υπευθύνου, δια  του Προέδρου της κ. Γρηγόρη ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΥ,  παρουσία του νομικού της συμβούλου, σε μια ύστατη προσπάθεια υπεράσπισης της νομιμότητας και της διασφάλισης των δικαιωμάτων των συναδέλφων μας που έχουν εκλεγεί σε διάφορα όργανα της Αυτοδιοίκησης από τον Οκτώβριο του 2023 και οι οποίοι δεν έχουν αποσπασθεί ακόμα στην εκλογική τους περιφέρεια.

Σημειωτέον ότι η Ομοσπονδία μας είχε προβεί σε παρεμβάσεις, συναντήσεις και δημόσιες καταγγελίες - ανακοινώσεις, απαιτώντας να τηρηθεί ο νόμος που διέπει τη λειτουργία των οργάνων της αυτοδιοίκησης και ειδικότερα την υποχρεωτική, δια νόμου απόσπαση των αστυνομικών στην εκλογική τους περιφέρεια, προκειμένου να ασκούν απρόσκοπτα τις συνταγματικά κατοχυρωμένες αρμοδιότητές τους.

Είναι αδιανόητο, ενώ όλοι οι αστυνομικοί ορκίζονται υπακοή στο Σύνταγμα και τους Νόμους του Κράτους, η Ηγεσία τους να πράττει το αντίθετο!

 

 

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.
O Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ Χρήστος

 

Για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών χρησιμοποιoύμε cookies .