Ενημερώσαμε τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής για τα αιτήματά μας

Ενημερώσαμε τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής για τα αιτήματά μας

poasy

 Αθήνα, 23 Απριλίου 2024

Αρ. Πρωτ.: 605/2/24β

 

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής κ. Νικόλαο ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ συναντήθηκε χθες το Προεδρείο της Ομοσπονδίας, ανοίγοντας έναν κύκλο συναντήσεων και διαλόγου με τα Πολιτικά Κόμματα του Ελληνικού Κοινοβουλίου,  προκειμένου να τύχουν και της δικής τους υποστήριξης βασικά αιτήματά μας που χρήζουν άμεσης νομοθετικής ρύθμισης.

Όπως επισήμανε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Γρηγόρης ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ στη χρονική περίοδο που διανύουμε, θέτουμε υπόψη όλων των Πολιτικών Κομμάτων συγκεκριμένα αιτήματα που αποτελούν και κυβερνητικές δεσμεύσεις, με στόχο την ανακούφιση του αστυνομικού προσωπικού και την αντιμετώπιση των προβλημάτων που δυσχεραίνουν το έργο του.

Είναι καιρός να θεσμοθετηθεί η επικινδυνότητα της εργασίας και να υπάρξει η μισθολογική αποκατάσταση των αδικιών που εξακολουθούν να ισχύουν επειδή δεν έχουν εφαρμοσθεί οι Αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, ούτε έχει βελτιωθεί το ειδικό μισθολόγιο που ψηφίστηκε το 2017 (ν.4472/17).  Η αύξηση των μισθών και των επιδομάτων είναι επιβεβλημένη, όπως καταδεικνύεται και από το πρόσφατο τραγικό συμβάν με το συνάδελφό μας που έχασε τη ζωή του σε δεύτερη δουλειά.

Επίσης, τον ενημερώσαμε για την αναγκαιότητα αύξησης της ωριαίας νυχτερινής αποζημίωσης, για την επέκταση του επιδόματος παραμεθορίου, ύψους 130 ευρώ σε όλες τις παραμεθόριες περιοχές και για τα πενθήμερα, ενώ από τα ασφαλιστικά αιτήματα, κυριάρχησε η αναγνώριση πλασματικού χρόνου τέκνων και στο προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας και την υπαγωγή των προσληφθέντων μετά το 2011 στις διατάξεις της συνταξιοδοτικής νομοθεσίας του Δημοσίου.

Σε ό,τι αφορά τα θεσμικά αιτήματα, προτάσσουμε τις προσλήψεις αστυνομικών μόνο μέσω της διαδικασίας των αδιάβλητων πανελλαδικών εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας, την  έκδοση των αναγκαίων πράξεων και αποφάσεων για την εφαρμογή της νέας νομοθεσίας που διέπει την αστυνομική εκπαίδευση, την απαλλαγή από πάρεργα (ακούσιες νοσηλείες,  επιδόσεις δικογράφων,  αποδέσμευση από τα «γήπεδα») την ενίσχυση του ΤΑ.Π.Α.Σ.Α., των Υγειονομικών Υπηρεσιών και την ίδρυση Νοσοκομείου Ελληνικής Αστυνομίας, την έκδοση Κανονιστικής Διαταγής περί μεταγωγών, τον εξορθολογισμό των αποσπάσεων και την προσαρμογή του Π.Δ.100/2003 στις νέες ανάγκες.

Από την πλευρά του, ο κ. Ανδρουλάκης άσκησε κριτική στην πολιτική της κυβέρνησης για την πάταξη της εγκληματικότητας και τόνισε ότι προτεραιότητα του ΠΑΣΟΚ είναι να υπάρξει στο Σώμα αξιοκρατία και μισθολογική ενίσχυση διότι πλέον ο πολίτης νιώθει απεριόριστη ανασφάλεια.

Θα ακολουθήσουν συναντήσεις και με τα άλλα Πολιτικά Κόμματα.

 

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.
O Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ Χρήστος

Για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών χρησιμοποιoύμε cookies .