Απίστευτο φιάσκο με την πρακτική εκπαίδευση των Δοκίμων!

Προχειρότητα - ανικανότητα - αδιαφορία…

poasy

Αθήνα, 19 Απριλίου 2024

Αρ. Πρωτ.:314/8/16 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Αναβρασμός στην Ελληνική Αστυνομία! Στο στόχαστρο αυτή τη φορά οι Δόκιμοι Αστυφύλακες. Μια ημέρα πριν αναχωρήσουν από τις Σχολές, περίπου 2.000 Δόκιμοι για πρακτική εκπαίδευση, στις Διευθύνσεις Αστυνομίας ανά τη χώρα, κάποιοι θυμήθηκαν να τους κρατήσουν μέσα για επιπλέον εκπαίδευση μιας εβδομάδας με αντικείμενο δήθεν την ασφάλεια των αεροδρομίων, και στη συνέχεια, αφού τους δώσουν τιμητική άδεια πέντε ημερών και την προβλεπόμενη άδεια εορτών Πάσχα, να τους ζητήσουν να παρουσιαστούν, στις 8/5/24, στον τελικό τους προορισμό! Και όλα αυτά, ενώ όλη η αστυνομία - από την Ηγεσία έως τον τελευταίο διοικητή - γνώριζε ότι η πρακτική εκπαίδευση θα διαρκούσε από τις 22 Απριλίου 2024 έως τις 17 Οκτωβρίου του 2024.

Ξαφνικά, χωρίς ίχνος σοβαρότητας, κάποιοι ανέτρεψαν το πρόγραμμα της πρακτικής εκπαίδευσης που είχε εκπονηθεί και κοινοποιηθεί από το Μάρτιο, αδιαφορώντας για το γεγονός ότι όλοι οι Δόκιμοι έχουν ήδη κάνει τον προγραμματισμό τους! Με κρατήσεις εισιτηρίων κάθε είδους μεταφορικού μέσου, με προπληρωμές καταλυμάτων διαμονής, με αποστολές των αποσκευών και του ρουχισμού τους κλπ. Και μάλιστα, χωρίς να προβλέπεται ρητά πότε και ποιος θα καλύψει τα χρήματα που χάνονται.

Η προχειρότητα σε όλο της το μεγαλείο!

Μηδέν σεβασμός στην Ελληνίδα και τον Έλληνα Αστυνομικό. Ακόμη μία τρανή απόδειξη η αισχρή αυτή αντιμετώπιση στους Δόκιμους, τους σπουδαστές, το μέλλον της Ελληνικής Αστυνομίας, που τάχα μου, όταν ονομαστούν, θα τους αντιμετωπίζουν ως επαγγελματίες.

Και επειδή όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι δεν έχει βάση ο λόγος που επικαλούνται για την παράταση της εκπαίδευσης, τους καλούμε να μην υποτιμούν τη νοημοσύνη ούτε των Δοκίμων ούτε κανενός άλλου.

Η αναγκαία εκπαίδευση για την απασχόληση στα αεροδρόμια δεν προέκυψε προφανώς χθες. Με ψεύδη, μην προσπαθείτε να καλύψετε το φιάσκο. Εκτός κι αν η αλήθεια είναι διαφορετική και σχετίζεται με έλλειμμα χρημάτων (;) οπότε η εξόφθαλμη ανικανότητά σας είναι για το βιβλίο Γκίνες.

Αλήθεια, θα ενημερώσετε, γιατί τόση ανικανότητα;

Και επειδή ζητάτε «κυτία παραπόνων» για τα κακώς κείμενα, άραγε, σε ποιο «κυτίο» να στείλουμε τα παράπονα των χιλιάδων νέων συναδέλφων μας για την ανοργανωσιά και το τσαλάκωμα της προσωπικότητας που τους επιφυλάξατε, λίγες ημέρες πριν από το Άγιο Πάσχα;

Σας καλούμε την ύστατη στιγμή, αντί να αποφασίζετε ψευδή εκπαίδευση, να χορηγήσετε τουλάχιστον τα Φύλλα Πορείας άμεσα για τις οικίες τους, να καλύψετε τα χρήματα για εισιτήρια που χάνονται λόγω της διοικητικής σας ανεπάρκειας και κυρίως να μην επιβαρύνετε την αστυνομική οικογένεια με επιπλέον δαπάνες στο όνομα της εκπαίδευσής τους.

Κύριε Πρωθυπουργέ, η παρέμβασή σας είναι πλέον επιβεβλημένη για να διαφυλαχτεί το κύρος και η αξιοπρέπεια του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας!

 

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.
O Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ Χρήστος

 

 

 

Για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών χρησιμοποιoύμε cookies .