Είμαστε με τους πολίτες και όχι με τα funds

Είμαστε με τους πολίτες και όχι με τα funds

poasy

Αθήνα, 20 Δεκεμβρίου 2023

Αρ. Πρωτ.:200/4/310

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων, με αφορμή τα όλο και πιο πυκνά επεισόδια που λαμβάνουν χώρα με την εμπλοκή της Ελληνικής Αστυνομίας στις διαδικασίες πλειστηριασμών ακινήτων (ιδιωτικών συμφερόντων) και των έντονων αντιδράσεων που προκαλούνται, οφείλει για ακόμα μια φορά να επισημάνει τις πάγιες αρχές της:

Η Ελληνική Αστυνομία εκ του νόμου είναι υποχρεωμένη να διαφυλάττει την κοινωνική ειρήνη, ενεργώντας σύμφωνα με τους Νόμους και τους Κανονισμούς της, υπακούοντας τις εντολές της ηγεσίας της. Ειδικότερα ως προς τους δικαστικούς επιμελητές, τους παρέχει την αναγκαία συνδρομή, όταν αυτοί την ζητήσουν, η οποία συνίσταται μόνο στην καταστολή τυχόν αντίστασης και στην πρόληψη διάπραξης αξιόποινων πράξεων (άρθρα 159 και 160 Π.Δ. 141/1991) και σε καμία περίπτωση στην υποκατάσταση του έργου τους, λαμβανομένου μάλιστα υπόψη του ευαίσθητου κοινωνικού ζητήματος που ανακύπτει. Δεν πρόκειται για συμμορίες του εγκλήματος, αλλά για ευπαθείς συμπολίτες μας, που δοκιμάζονται.

Η Ομοσπονδία μας διαχρονικά έχει τοποθετηθεί στο μείζον ζήτημα των πλειστηριασμών και του ρόλου της στη διαδικασία εκτέλεσής τους, απευθυνόμενη στην Κυβέρνηση, όποια και αν είναι αυτή, δείγμα της ανεξαρτησίας της από πολιτικές εξαρτήσεις και του ειλικρινούς ενδιαφέροντος τόσο για την πιστή τήρηση των Νόμων, όσο για την προστασία του απλού πολίτη.

Κάθε διαφορετική αντιμετώπιση οδηγεί σε έκθεση κινδύνου των Αστυνομικών και εχθρική στάση κατά παράβαση της νομοθεσίας και είναι απαράδεκτη, άνομη και κατακριτέα διαχρονικά, δεδομένου ότι καλλιεργεί την αντιπαράθεση της αστυνομίας με την κοινωνία και στοχοποιεί και σε προσωπικό επίπεδο κάθε αστυνομικό που καλείται να εφαρμόσει αμφιβόλου νομιμότητας «άνωθεν εντολές».

Γι’ αυτό, ας μην αναρωτιόμαστε γιατί στοχοποιείται η Ελληνίδα και ο Έλληνας Αστυνομικός και συνολικά το Αστυνομικό Σώμα. Η ισχύουσα νομοθεσία που διέπει τους πλειστηριασμούς είναι ξεκάθαρη και δεν μπορεί να χρησιμοποιείται κατά το δοκούν, βάζοντας «μπροστά» τον απλό αστυνομικό με θεατές τους «χρυσοκάνθαρους» των funds που εισπράττουν...

Δηλώνουμε ξεκάθαρα προς κάθε Έλληνα και Ελληνίδα ότι είμαστε κάθετα αντίθετοι σε κάθε προσπάθεια επιβολής πλειστηριασμών με άσκηση βίας και παρά το Νόμο και ότι είμαστε δίπλα στους πολίτες που δοκιμάζονται και δέχονται τη βία των funds, όταν αυτά λειτουργούν γκανκστερικά, στις πλάτες των Ελλήνων Αστυνομικών και παραβιάζουν το Νόμο και το Σύνταγμα.

Δεν υπηρετούμε κανέναν άλλον παρά μόνο τον Έλληνα Πολίτη και εκτελούμε νόμιμες εντολές.

Εάν  τα funds και τα golden boys τους δεν ξέρουν να διαβάζουν τους Νόμους και τους Κανονισμούς που εφαρμόζονται στην Ελληνική Αστυνομία, κάποιος πρέπει να τους τα μάθει! Η Ομοσπονδία μας θα πράξει κάθε νόμιμη ενέργεια, εξώδικη και δικαστική, εάν χρειαστεί, προς αυτή την κατεύθυνση, ώστε, πέραν των άλλων, να απεμπλακεί η Ελληνική Αστυνομία από αυτή τη νοσηρή κατάσταση.

 

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

         O Πρόεδρος                             Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

 

Για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών χρησιμοποιoύμε cookies .