Συγκεκριμένες αποφάσεις για την ΥΑΤ μετά από παρέμβαση της Ομοσπονδίας

Συγκεκριμένες αποφάσεις για την ΥΑΤ μετά από παρέμβαση της Ομοσπονδίας

poasy

 

Αθήνα, 24 Νοεμβρίου 2023

Αρ. Πρωτ.:200/7/21α

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Ιωάννη ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ συναντήθηκε σήμερα ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Γρηγόρης ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ, παρουσία του Διοικητή της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης, Αστυνομικού Διευθυντή κ. Δημητρίου ΒΟΥΛΓΑΡΗ, σε μια ακόμα προσπάθεια της Ομοσπονδίας για την ουσιαστική επίλυση συγκεκριμένων προβλημάτων των συναδέλφων μας.

Κατά τη συνάντηση που έγινε σε συνέχεια της χθεσινής ενημερωτικής επίσκεψης του προεδρείου της Ομοσπονδίας στις διμοιρίες της ΥΑΤ στο Γουδί, μεταφέραμε στον κ. Υπουργό με κάθε λεπτομέρεια την οικτρή πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν με κίνδυνο ζωής οι συνάδελφοί μας κάθε φορά που καλούνται να παρέμβουν στο κέντρο της Αθήνας και αλλού, για την αποκατάσταση της τάξης και την τήρηση της ευνομίας, όπως επιτάσσει το υπηρεσιακό καθήκον.

Οι συνάδελφοί μας εκ μέρους της πολιτείας δικαιούνται τον έμπρακτο σεβασμό του ρόλου και της αποστολής τους, αισθανόμενοι ότι δεν αποτελούν «υπηρεσιακό αναλώσιμο», αλλά στελεχιακό δυναμικό που απολαμβάνει τη διαρκή στήριξη και προστασία τόσο της Πολιτικής όσο και της Φυσικής Ηγεσίας.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας ζήτησε από τον κ. Υπουργό να προβεί σε άμεσες ενέργειες έτσι ώστε τα αιτήματα που τέθηκαν κατά τη χθεσινή συνάντηση και μεταφέρονται σήμερα με τη συνεπικουρία του ίδιου του Προϊσταμένου της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης, να βρουν ευήκοα ώτα και να τύχουν της δικής του έγκρισης.

Ειδικότερα, ο κ. ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ περιέγραψε την κατάσταση που επικρατεί στην συγκεκριμένη υπηρεσία τόσο λόγω των ειδικών συνθηκών εργασίας στην περιοχή των Εξαρχείων όσο και ευρύτερα σε διάφορες περιοχές της Αττικής, εξαιτίας εκδηλώσεων και γεγονότων βαρύνουσας σημασίας, συμπεριλαμβανομένων των αθλητικών διοργανώσεων.

Καυτά θέματα που χρήζουν άμεσης προσοχής εκ μέρους του κ. Υπουργού είναι:

-η αποδέσμευση των δυνάμεων από την περιοχή των Εξαρχείων μόλις εκλείψουν οι λόγοι της εκεί παρουσίας τους (κοπή δένδρων το αμέσως προσεχές διάστημα),

-η υποστελέχωση των διμοιριών και η ενίσχυσή τους με νέο «αίμα» καθώς και με ενίσχυσή τους με προσωπικό που αποδεσμεύεται από τα «επίσημα»,

-η απαρέγκλιτη τήρηση των κανονισμών εργασίας, όπως η ανακοίνωση της εβδομαδιαίας υπηρεσίας και

-η δίκαιη οικονομική ανταμοιβή για τις παρεχόμενες υπηρεσίες, όπως αρμόζει σε μια από τις πιο νευραλγικές αστυνομικές υπηρεσίες.

Ο κ. Υπουργός άκουσε με ιδιαίτερη προσοχή τις επισημάνσεις μας και αναγνώρισε τη σημασία της πρωτοβουλίας της Ομοσπονδίας, η οποία σε συνεργασία με τον Προϊστάμενο της ΥΑΤ, προώθησε συγκεκριμένες προτάσεις και διαδικασίες επίλυσης των προβλημάτων των συναδέλφων μας.

Τέλος, μας διαβεβαίωσε ότι το αμέσως προσεχές διάστημα θα υλοποιηθούν συγκεκριμένες αποφάσεις προς την κατεύθυνση που ζητήσαμε.

 

 Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

         O Πρόεδρος                             Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

Για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών χρησιμοποιoύμε cookies .