Εργασίες Διοικητικού Συμβουλίου

Εργασίες Διοικητικού Συμβουλίου

poasy

Αθήνα, 10 Ιουλίου 2023

Αρ. Πρωτ.: 200/2/229α

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνεδρίασε την Παρασκευή 07 Ιουλίου 2023, λίγες μόλις ημέρες μετά το σχηματισμό της νέας Κυβέρνησης, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας, λαμβάνοντας υπόψη τις προγραμματικές δηλώσεις του Πρωθυπουργού και σηματοδοτώντας, για άλλη μια φορά, την αγωνιστική διάθεση του συνδικαλιστικού μας κινήματος κατά τη διάρκεια και της νέας κυβερνητικής τετραετίας.

Τις εργασίες άνοιξε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Γρηγόρης ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ, τονίζοντας ότι μετά από μια μακρά προεκλογική περίοδο, η Ομοσπονδία θα πορευτεί με υπευθυνότητα και πάλι, γνωρίζοντας ότι στη νέα εποχή που διανύουμε, ο συνδικαλιστικός λόγος για να είναι αποτελεσματικός, πρέπει να είναι απολύτως τεκμηριωμένος. Και επειδή ο πολιτικός χρόνος τρέχει, δεδομένων των εξαγγελιών του κ. Πρωθυπουργού για την αναμόρφωση του μισθολογίου των δημοσίων υπαλλήλων, αλλά και όσων έχουν δημοσίως ειπωθεί από κυβερνητικά στελέχη για τα ειδικά μισθολόγια, τη θεσμοθέτηση της επικινδυνότητας της εργασίας και άλλα ζητήματα, ο Πρόεδρος ενόψει και της προγραμματισμένης συνεδρίασης των Προέδρων των Ομοσπονδιών των Σωμάτων Ασφαλείας και Ενόπλων Δυνάμεων, την προσεχή Τρίτη, 11 Ιουλίου 2023, ανέπτυξε συγκεκριμένες προτάσεις και κάλεσε το Διοικητικό Συμβούλιο να εξουσιοδοτήσει την Εκτελεστική Γραμματεία για τις περαιτέρω ενέργειες, πρόταση που έγινε ομόφωνα αποδεκτή.

Όπως είπε, φέτος, προμετωπίδα του αγώνα μας κατά την κινητοποίησή μας στη Θεσσαλονίκη, όπως κάθε χρόνο μια ημέρα πριν από τα εγκαίνια της 87ης ΔΕΘ, πρέπει να είναι η θεσμοθέτηση της επικινδυνότητας της εργασίας, σύμφωνα με το αφήγημα που πολλές φορές έχουμε αναλύσει, αφού ο ίδιος ο «εργοδότης» μας, το κράτος, καθιστά το λειτούργημα του αστυνομικού πλέον επικίνδυνο, εξαιτίας των εγγενών κινδύνων, αλλά και των γνωστών παραλείψεών του (ελλιπής εκπαίδευση, προβληματικός εξοπλισμός, παλαιά οχήματα και υποδομές, ακατάστατα ωράρια, παράνομες διαταγές, αυξημένη θνησιμότητα λόγω στρες κλπ).

Το δεύτερο σοβαρό ζήτημα που απασχόλησε το Διοικητικό Συμβούλιο, σε συνέχεια της προηγούμενης συνεδρίασης του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας (01 Ιουνίου 2023) ήταν η αξιοποίηση του ακινήτου της οδού Ιουλιανού 36 (πρώην Αρχηγείο Χωροφυλακής), σύμφωνα με την πρόταση που έχει υποβληθεί από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας στο Δ.Σ. του Ταμείου Πρόνοιας Απασχολούμενων στα Σώματα Ασφαλείας  (ΤΑ.Π.Α.Σ.Α.).

Αφού έγινε γόνιμη συζήτηση και δόθηκαν διευκρινήσεις για την αναγκαιότητα λήψης ουσιαστικής απόφασης αυτή τη χρονική συγκυρία, ώστε να μη χαθεί άλλος χρόνος, δεδομένου ότι η ίδια η Ομοσπονδία είχε πρωτοστατήσει στην αξιοποίηση της περιουσίας του Ταμείου, πετυχαίνοντας και σχετική νομοθετική προς τούτο ρύθμιση, τονίστηκε ότι με βάση και τις διενεργηθείσες μελέτες,  η αξιοποίηση προφανώς δεν πρέπει να βλάπτει τα συμφέροντα των μελών μας, των μερισματούχων και του ίδιου του ΤΑ.Π.Α.Σ.Α. Αποφασίστηκε, δε, ομόφωνα ως απάντηση και στην πρόταση του Αρχηγείου, μεταξύ άλλων, οι εκπρόσωποί μας στο Ταμείο να εισηγηθούν την υιοθέτηση εναλλακτικής πρότασης, ώστε η υλοποίηση του όλου εγχειρήματος της αξιοποίησης του ακινήτου, να εδράζεται στη συνδιαχείρισή του από το Αρχηγείο και το Ταμείο, σύμφωνα με τα ελάχιστα προβλεπόμενα ωφελήματα που αναφέρονται και στις προαναφερθείσες μελέτες.

Η Ομοσπονδία διαβεβαιώνει τα μέλη της, αλλά και ευρύτερα την αστυνομική οικογένεια, ότι εργάζεται με πίστη στις αρχές της για να υπάρξουν απτά αποτελέσματα, σύμφωνα με τις αποφάσεις των οργάνων της. Η ανακούφιση του αστυνομικού προσωπικού και των οικογενειών του, δεν είναι μια απλή διεκδίκηση, είναι υποχρέωση της πολιτείας και αυτήν οφείλουμε να δούμε να υλοποιείται στο άμεσο και όχι στο απώτερο μέλλον.

 

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

         O Πρόεδρος                             Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

Για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών χρησιμοποιoύμε cookies .