Με νέους όρους η αποζημίωση των νυχτερινών το 2021

Με νέους όρους η αποζημίωση των νυχτερινών το 2021

poasy

Αθήνα, 14 Δεκεμβρίου 2020

Αρ. Πρωτ.: 500/12/23-α

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Σε συνέχεια της από 3 Δεκεμβρίου 2020 (Αρ. Πρωτ.: 500/12/23) ανακοίνωσής μας, επανερχόμαστε στο μείζον ζήτημα του σεβασμού των εργασιακών δικαιωμάτων του αστυνομικού προσωπικού, το οποίο δικαιούται να αμείβεται δίκαια και στο σύνολό του για τις παρεχόμενες υπηρεσίες, επικίνδυνες και ανθυγιεινές σε κάθε περίπτωση, οποτεδήποτε τούτο εντέλλεται από την αστυνομική διοίκηση.

Θεωρούμε αδιανόητο, εν έτει 2020, ως συνδικαλιστικό κίνημα, να πρέπει ακόμα να ζητάμε τα αυτονόητα όσον αφορά την πλήρη αποζημίωση του αστυνομικού προσωπικού για τις ώρες εργασίας του κατά τη διάρκεια της νύχτας και μάλιστα να εξηγούμε γιατί πρέπει να γίνει αναπροσαρμογή στο ισχύον πλαφόν των 48 ωρών. Δυστυχώς, επειδή δεν γίνεται αντιληπτό το δίκαιο του αιτήματός μας και επειδή υπάρχουν δεσμεύσεις εκ μέρους του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη για τροποποίηση της σχετικής ΚΥΑ, έτσι ώστε οι ώρες νυχτερινής απασχόλησης να αυξηθούν από 48 σε 64, στο σύνολο του αστυνομικού προσωπικού, οφείλουμε να υπενθυμίσουμε σε κάθε ενάντιο κυβερνητικό στέλεχος ότι ο Έλληνας Αστυνομικός ζητά σεβασμό στην προσωπικότητά του και πληρωμή της νυχτερινής του εργασίας, όπως έχει ρυθμιστεί στο Λιμενικό και στο Πυροσβεστικό Σώμα, όπου δεν υπάρχουν σκανδαλώδη όρια και περιορισμοί για τέτοια ζητήματα.

Το «νυχτοκάματο του τρόμου», άλλωστε, των συναδέλφων μας στην Ελληνική Αστυνομία, επιβάλλεται αδιακρίτως και ανεξάρτητα από το αν κάποιος εργάζεται σε μάχιμες υπηρεσίες είτε σε διοικητικές υπηρεσίες και γι’ αυτό ως τέτοιο πρέπει να αποζημιώνεται καθολικά και το ανάλογο τίμημα να προβλέπεται για όλο το αστυνομικό προσωπικό.

Αναρωτιόμαστε ποιοι και γιατί δεν κατανοούν την αναγκαιότητα της διεύρυνσης του «πλαφόν» για τα νυχτερινά, αφού είναι ευρέως αναγνωρισμένες οι επιπρόσθετες δραστηριότητες που ανατίθενται πλέον στην Ελληνική Αστυνομία και η οποία «ξελασπώνει» άλλους κρατικούς τομείς και λειτουργίες.

Τους καλούμε, τέλος, να αντιληφθούν το μέγεθος της παράνοιας των αποφάσεών τους και να αποδεχθούν τα αιτήματά μας, συμβάλλοντας έτσι στην αποκατάσταση της οικονομικής αδικίας που υφίσταται ο αστυνομικός έναντι άλλων κρατικών λειτουργών, ώστε με την έναρξη της νέας χρονιάς να τεθεί η βάση για την πληρωμή της νυχτερινής εργασίας με νέους όρους, έτσι όπως επιβάλλει η χρηστή διοίκηση ενός σώματος με αδιαμφισβήτητη και διαρκή προσφορά στον ελληνικό λαό και στην πατρίδα μας.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

        O Πρόεδρος                              Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος 

Για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών χρησιμοποιoύμε cookies .