Επιτακτική Ανάγκη Ενίσχυσης

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Επιτακτική Ανάγκη Ενίσχυσης

poasy

 

Αθήνα, 12 Μαΐου 2026

Αριθ. Πρωτ.: 401/2/21α

 

 

Προς: 1)Τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχαήλ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ

          2)Τον Αρχηγό της  Ελληνικής Αστυνομίας,

           Αντιστράτηγο κ. Δημήτριο ΜΑΛΛΙΟ

 

Κοιν.: Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Πέλλας

Θέμα: «Επιτακτική Ανάγκη Ενίσχυσης»

 

κ. Υπουργέ,

κ. Αρχηγέ,

 

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Πέλλας, με το επισυναπτόμενο έγγραφό της, αναδεικνύει τα σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης που αντιμετωπίζουν οι αστυνομικές υπηρεσίες του νομού και τις συνέπειες που αυτά έχουν στην καθημερινή αστυνόμευση και την ασφάλεια των πολιτών. Επισημαίνεται ότι πολλές Υπηρεσίες αδυνατούν να διαθέσουν ακόμη και επανδρωμένες περιπολίες, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις απαιτείται συνδρομή από άλλα Τμήματα για την αντιμετώπιση συμβάντων, γεγονός που δημιουργεί σοβαρούς κινδύνους και καθυστερήσεις.

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται και στην αυξημένη επισκεψιμότητα της περιοχής καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, λόγω των Λουτρών Πόζαρ, των καταρρακτών της Έδεσσας και του χιονοδρομικού κέντρου Βόρας, στοιχεία που καθιστούν ακόμη πιο επιτακτική την ανάγκη επαρκούς αστυνόμευσης.

Για τους λόγους αυτούς, καθίσταται επιτακτική η ανάγκη για  ενίσχυση των οργανικών θέσεων στη Διεύθυνση Αστυνομίας Πέλλας,  διακοπή των αναγκαστικών αποσπάσεων και αύξηση των τακτικών μεταθέσεων προς τη Δ.Α. Πέλλας, ώστε οι πολίτες της περιοχής να απολαμβάνουν ισότιμα το αίσθημα ασφάλειας που δικαιούνται.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.
O Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας
    ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ Χρήστος ΧΑΝΤΖΟΠΟΥΛΟΣ Θεόδωρος 

Για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών χρησιμοποιoύμε cookies .