Font Size

Cpanel

Ψήφισμα διαμαρτυρίας 21 πρωτοβαθμίων οργανώσεων της ΠΟΑΣΥ για τις μετακινήσεις στον Έβρο

ΕΝΩΣΕΙΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

 

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – ΚΙΛΚΙΣ – ΛΑΡΙΣΑΣ – ΠΙΕΡΙΑΣ – ΠΕΛΛΑΣ – ΓΡΕΒΕΝΩΝ – ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ – ΚΟΖΑΝΗΣ – ΦΛΩΡΙΝΑΣ – ΣΕΡΡΩΝ – ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ – ΗΜΑΘΙΑΣ – ΔΡΑΜΑΣ – ΚΑΒΑΛΑΣ – ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ – ΤΡΙΚΑΛΩΝ – ΚΕΡΚΥΡΑΣ – ΠΡΕΒΕΖΑΣ – ΑΡΤΑΣ – ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ - ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

- Εμείς οι (21) Πρωτοβάθμιες Ενώσεις μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, διαβεβαιώνουμε τους συναδέλφους όλης της χώρας ότι αντιλαμβανόμαστε πλήρως την κρισιμότητα των περιστάσεων και την δύσκολη αποστολή που μας έχουν αναθέσει.

- Σεβόμαστε τον συνάνθρωπό μας και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για αυτόν γιατί όσο μια κοινωνία βυθίζεται στη φτώχεια και στην εξαθλίωση, άλλο τόσο θα αυξάνεται η εγκληματικότητα και θα πολλαπλασιάζονται οι κίνδυνοι για την ασφάλεια και των ίδιων των συναδέλφων μας.

- Με την υπ' αριθμ. 6001/7/5509-Α΄ από 29-07-2012 διαταγή του Α.Ε.Α. διατάσσονται 1.881 Αστυνομικοί από 21 Αστυνομικές Διευθύνσεις της Χώρας να ενισχύσουν τις Αστυνομικές Δ/νσης Ορεστιάδας – Αλεξανδρούπολης – Ροδόπης και Ξάνθης.

- Θέλουμε να τονίσουμε ότι εμείς ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΔΕΝ ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΝΑ ΕΚΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΜΑΣ, αρκεί να διασφαλίζονται τα αυτονόητα όπως ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, διαμονής, σίτισης , υγιεινής και ασφάλειας.

Επίσης απαιτούμε σαφείς εντολές και εκπαίδευση των συναδέλφων στα νέα τους καθήκοντα, καθώς μια τόσο εξειδικευμένη δράση ελλοχεύει κινδύνους να βρεθούν οι συνάδελφοι μας προ δυσάρεστων καταστάσεων.

Εξυπακούεται ότι ο εφοδιασμός των συναδέλφων μας με την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή και μέσα αποτελεί υποχρέωση της Πολιτείας.

- Τυχόν χρησιμοποίηση ακόμη μια φορά των συναδέλφων μας για την εφαρμογή αποσπασματικών και επικοινωνιακού χαρακτήρα μέτρων με παράλληλη άσκηση βίας χωρίς την τήρηση της νομιμότητας θα μας βρει κάθετα αντίθετους. Είμαστε υποχρεωμένοι να διασφαλίσουμε τη νομιμότητα, προστατεύοντας τους συναδέλφους, από τυχόν αυθαιρεσίες της διοίκησης, αλλά και κάθε συνάνθρωπό μας που θα ζητήσει την βοήθειά μας.

- Η ελληνική κοινωνία οφείλει να γνωρίζει ότι το συνδικαλιστικό μας κίνημα αγωνίζεται για μια αστυνομία σύγχρονη και δημοκρατική που θα κατοχυρώνει το αγαθό της ασφάλειας με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, χωρίς εκπτώσεις και θυσίες στο βωμό οποιονδήποτε συμφερόντων.

- Ο Αστυνομικός είναι και αυτός εργαζόμενος αλλά μάλλον πιο αδικημένος, αφού πρέπει να διαταράξει τον οικογενειακό και οικονομικό του προγραμματισμό, ενώ με την αποδυνάμωση μιας Υπηρεσίας προς ενίσχυση μίας άλλης δεν επιλύεται κανένα απολύτως πρόβλημα.

- Δεν θα ανεχτούμε σε ότι αφορά τη διαμονή των συναδέλφων στις Αστυνομικές Σχολές να «στοιβάζονται» πέντε(5) – πέντε(5) στους θαλάμους, καθώς τούτο προσβάλλει την αξιοπρέπεια και τον επαγγελματισμό τους. Καλύτερα να μείνουν στο δρόμο παρά κάτω από τέτοιες συνθήκες!!!

-Ζητούμε έστω και την ύστατη στιγμή να τύχουν ικανοποίησης τα ανωτέρω αιτήματα μας.

Οι Αστυνομικοί οι οποίοι αποσπούνται στις Α.Δ. Αλεξανδρούπολης, Ορεστιάδας, Ξάνθης και Ροδόπης να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους κάτω από ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, διαβίωσης υγιεινής και ασφάλειας και άμεσα να γίνει επανασχεδιασμός της δράσης αυτής ενισχύοντας τις παραπάνω Αστυνομικές Διευθύνσεις με εκούσιες έκτακτες μεταθέσεις και αποσπάσεις με κίνητρα.

Κιλκίς, 02 Αυγούστου 2012

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Είσαι Εδώ : Αρχική Σελίδα