Font Size

Cpanel

20ο ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ - ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ-ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ

Ευρετήριο Άρθρου
20ο ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ
ΘΕΣΜΙΚΑ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ
ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ-ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ
Όλες οι Σελίδες


Γ΄ Φ Ο Ρ Ο Λ Ο Γ Ι Κ Α

1. Αύξηση του αφορολόγητου στα 15.000 € για μισθωτούς-συνταξιούχους και καθορισμός νέας φορολογικής κλίμακας με πρόσθετα κλιμάκια.

2. Τιμαριθμοποίηση της φορολογικής κλίμακας.

Δ΄ Α Σ Φ Α Λ Ι Σ Τ Ι Κ Α

1 .α)Διατήρηση των υπαρχόντων σήμερα ορίων ηλικίας (υποχρεωτική αποστρατεία) για τους Αστυνομικούς λόγω της ιδιαιτερότητας και της επικινδυνότητας της εργασίας. Σε περίπτωση επιβολής από την τρόικα του Δ.Ν.Τ. επιπλέον ετών παραμονής στο Σώμα να γίνεται μόνο με αίτηση των ενδιαφερομένων για παραμονή αποκλειστικά για την συμπλήρωση του χρόνου της συντάξιμης υπηρεσίας.

β) Διατήρηση της μάχιμης πενταετίας για όλο το Αστυνομικό προσωπικό προς συμπλήρωση του συντάξιμου χρόνου της 40ετίας καθόσον είναι πραγματική εργασία (έκτη ημέρα) και μάλιστα με πληρωμή (καταβολή εισφορών).

γ) Δημιουργία ξεχωριστού ταμείου κύριας ασφάλισης μισθωτών όλων όσων εργάζονται στο Δημόσιο Τομέα και όχι την ένταξη μας στο Ι.Κ.Α. από το έτος 2013.

δ) Σταδιακή εφαρμογή του νέου τρόπου υπολογισμού της σύνταξης με αναλογικότερο- ηπιότερο και δικαιότερο τρόπο ώστε να μην θίγονται καθολικά και οριζόντια με τεμαχιζόμενο τρόπο οι νέοι συνάδελφοι μας, ειδικότερα οι εφεξής κατατασόμενοι και οι καταταγέντες μετά την 1-1-1993 .

ε) Διατήρηση της 25ετίας ως θεμελιώδης συνταξιοδοτικό δικαίωμα των ενστόλων, με άμεση χρήση των παθόντων τραυματισθέντων εν ώρα υπηρεσίας και απόδοση πλήρης συντάξεως με μπόνους (αυξημένων συντελεστών-κλιμακίων υπολογισμού της σύνταξης καθ' όλη την διάρκεια του εργασιακού βίου).

2. Διατήρηση χωρίς συγχωνεύσεις και ενοποιήσεις όλων των υπαρχόντων επικουρικών ταμείων και ταμείων αρωγής με βελτίωση των παροχών, σύμφωνα με τις δυνατότητες κάθε ταμείου μετά από αναλογιστική μελέτη και την αναλογική εκπροσώπησή μας στο Διοικητικό Συμβούλιο του Μ.Τ.Σ..

Ειδικότερα για το Μετοχικό Ταμείο Στρατού δεν δεχόμαστε τον διαχωρισμό και τα όποια οικονομικά προβλήματα βιωσιμότητας υπάρχουν να αντιμετωπιστούν με προτάσεις- λύσεις μετά από αναλογιστική μελέτη.

3.Ενιαίο Κλάδο Υγείας για όλο το Αστυνομικό Προσωπικό.

Θεσσαλονίκη, 20 Μαΐου 2010

Το 20ο ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ



Είσαι Εδώ : Αρχική Σελίδα