Font Size

Cpanel

zaxariudakis

Αντιπρόεδρος Οικονομικών Π.Ο.ΑΣ.Υ.
ΖΑΧΑΡΙΟΥΔΑΚΗΣ Αντώνης

Γενικό Προσκλητήριο!

  Εάν στα μέσα της περασμένης δεκαετίας έθετε κάποιος έστω ως υπόθεση εργασίας την κατάργηση των δώρων (Χριστουγέννων, Πάσχα, επιδόματος αδείας) το λιγότερο που θα λέγαμε «γελώντας» ήταν ότι είναι αιθεροβάμων.

  Κι όμως λίγα χρόνια μετά, όχι μόνον καταργήθηκαν τα δώρα ως κάτι που φάνταζε λίγο πολύ ως φυσιολογικό, αλλά και το ετήσιο εισόδημα υπέστη μια βίαιη περικοπή που ξεπερνά το 25%, ενώ συντάξεις και μερίσματα ψαλιδίστηκαν. Στο όνομα δε της «προσαρμογής» κεκτημένα ετών χάθηκαν σε μία νύκτα, εργασιακά δικαιώματα εξαφανίστηκαν, ενώ μια σειρά «απαγορευμένων» φράσεων του παρελθόντος, όπως «άρση μονιμότητας», «απολύσεις» μπήκαν όχι μόνον στην καθημερινότητα, αλλά και στο τραπέζι των συζητήσεων.

 

  Ύστερα δε από δυο χρόνια εξαντλητικής λιτότητας, ξαναγράφεται τις τελευταίες ημέρες ο προϋπολογισμός του 2012. Το μεγαλύτερο βάρος πέφτει ξανά στην αύξηση των φορολογικών εσόδων και στον περιορισμό των κρατικών δαπανών, δηλαδή στην σκληρή πραγματικότητα της νέας μείωσης του εισοδήματος εργαζομένων και συνταξιούχων, είτε μέσω της μείωσης των αποδοχών, συντάξεων, επικουρικών είτε μέσω της αύξησης της φορολογίας με την κατάργηση των φοροαπαλλαγών και της αύξησης των έμμεσων φόρων.

  Οι προθέσεις είχαν γίνει ήδη γνωστές πολύ πριν από τις διαπραγματεύσεις για το PSI και την νέα δανειακή σύμβαση (που επέφεραν τη μείωση του κατώτατου μισθού και ουσιαστικά άνοιξαν τη μείωση όλης της κλίμακας των μισθών ιδιωτικού και δημόσιου τομέα), όταν το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης μετέθεσε την εφαρμογή του ενός εκ των επιδομάτων για τους εργαζόμενους στον δημόσιο τομέα, το κίνητρο επίτευξης στόχων, για το 2013 που αποτελούσε μια μικρή ελπίδα για μερική κάλυψη των απωλειών που επέφερε το ενιαίο μισθολόγιο.

  Ταυτόχρονα, στο τραπέζι των συζητήσεων μπήκε και το θέμα της μείωσης του προσωπικού σε όλα τα υπουργεία, άρα και αυτά που αφορούν τους ένστολους καθώς «επισημαίνεται ότι κάθε υπουργείο πρέπει, αξιοποιώντας την Επιτροπή Αναδιάρθρωσης του άρ. 35 του ν. 4024/2011 (περί κατάργησης δομών και πλεονάζοντος προσωπικού), να εντοπίσει φορείς και υπηρεσιακές μονάδες που εμπίπτουν σε αυτήν την κατηγορία».

  Μέσα σε αυτήν την οικονομική και κοινωνική κρίση το συνδικαλιστικό μας κίνημα, όλοι μας, δεν μπορούμε να μείνουμε ακροατές ή απλοί θεατές των εξελίξεων που δρομολογούνται για μας, χωρίς εμάς. Βρισκόμαστε μπροστά στην ιστορική ευθύνη να αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις να αποτρέψουμε να ισοπεδωθούμε οικονομικά και να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια μας. Η προσπάθεια του συνδικάτου, όλων των στελεχών του, για ένα σύγχρονο και δίκαιο μισθολόγιο- βαθμολόγιο, για την ουσιαστική μεταρρύθμιση της Αστυνομίας, για την διαφύλαξη των ασφαλιστικών μας ταμείων, απαιτεί ευρεία στήριξη και συσπείρωση για να αντιμετωπιστούν οι σημερινές προκλήσεις.

  Από το προσκλητήριο αυτό, ποιος μπορεί να λείψει;

Είσαι Εδώ : ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Έρχονται νέες περικοπές - Γενικό Προσκλητήριο