Font Size

Cpanel

Ο αντίπαλός μας

Ο αντίπαλός μας

 

   Με το ξέσπασα της οικονομικής κρίσης, πριν από ένα χρόνο, είναι αλήθεια ότι όλοι μας
νιώσαμε ξαφνικά το χαλί να φεύγει κάτω από τα πόδια μας.

   Μας έλεγαν ότι με το ευρώ η χώρα μας έχει εξασφαλίσει την οικονομική σταθερότητα διότι το κοινό νόμισμα αποτελούσε ομπρέλα προστασίας από τις διεθνείς κρίσεις. Μας έκρυβαν βεβαίως το δυσθεώρητο οικονομικό χρέος της, με αποτέλεσμα σημαντικά κομμάτια της κοινωνίας τα προηγούμενα χρόνια να διεκδικούν και να ζητούν δικαίως ολοένα και περισσότερα, ενώ μεγάλη μερίδα του πληθυσμού να έχει μπολιαστεί και από τον άκρατο καταναλωτισμό εις υγείαν των κερδοσκόπων, των αρπαχτικών του δημοσίου χρήματος και των κουρσάρων των ονείρων του λαού μας.

   Η «φούσκα» όμως έσκασε και από τότε ζούμε όλοι μας -εμείς οι κοινοί θνητοί δηλαδή- πρωτόγνωρες καταστάσεις. Εμείς ως αστυνομικοί, οι οικογένειές μας και τα παιδιά μας πολύ περισσότερο, οι συμπολίτες μας, ολόκληρη η ελληνική κοινωνία.

   Κλίμα αβεβαιότητας επικρατεί παντού –σε οικονομικό, πολιτικό και συνδικαλιστικό επίπεδο. Η οξύτητα της οικονομικής κρίσης έβγαλε στην επιφάνεια τα προβλήματα και τις παθογένειες ολόκληρου του θεσμικού οικοδομήματος, το οποίο ως τώρα καθόριζε το πλαίσιο λειτουργίας της χώρας μας, σε λάθος, όπως αποδείχθηκε, κατεύθυνση. Την αβεβαιότητα δε αυτή την ενισχύει ακόμα περισσότερο το γεγονός ότι όσοι ευθύνονται για τη σημερινή κατάντια της Ελλάδας, αποφεύγουν να μιλήσουν τίμια στον Ελληνικό Λαό, να κάνουν την αυτοκριτική τους και να επιτρέψουν σε νέες, υγιείς δυνάμεις να δώσουν τη μάχη της ανάκαμψης.

   Μέσα σε αυτό το δυσμενές κλίμα, η Ομοσπονδία μας προσπαθεί να αποτρέψει την κατρακύλα και την ακύρωση των μεγάλων μας κατακτήσεων σε θεσμικό και οικονομικό επίπεδο, αντιμετωπίζοντας ορισμένες φορές και πικρόχολα σχόλια συναδέλφων που δεν αναγνωρίζουν το τιτάνιο έργο της.

   Αλήθεια ποιος άνθρωπος της Ομοσπονδίας που πόνεσε και μάτωσε για ό,τι έχουμε πετύχει τα προηγούμενα χρόνια, θα μπορούσε σήμερα να μένει απαθής, βλέποντας τους αγώνες του να ακυρώνονται; Η αλήθεια είναι ότι η Ομοσπονδία αγωνίζεται και αναζητά τα πιο πρόσφορα συνδικαλιστικά μέσα για την επίλυση των δίκαιων αιτημάτων μας διότι γνωρίζετε πολύ καλά μέχρι πού φτάνει ο ρόλος μας και ποιοι νομοθετούν σε αυτή τη χώρα.

  Η δύναμη της ΠΟΑΣΥ έχουμε πει πολλές φορές είσαι εσύ συνάδελφε.

   Η δική σου συμμετοχή και στήριξη του αγώνα μας είναι καθοριστική στην άσκηση πίεσης στην εκάστοτε κυβέρνηση. Διότι την πρώτη και κύρια ευθύνη την έχουν οι κυβερνώντες –άλλο θέμα πώς εκλέγονται βέβαια- οι οποίοι έχουν συλληφθεί διαχρονικά να κλέβουν οπώρας, αλλά και διαχρονικά η ηγεσία της αστυνομίας, η οποία επίσης δεν συμμερίζεται τον προβληματισμό και τις προτάσεις μας, για διάφορους λόγους.

Είσαι Εδώ : ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Ο αντίπαλός μας