Font Size

Cpanel

Η τοπική κοινωνία προσβλέπει στις παρεμβάσεις μας

poasy4
Αθήνα, 13 Ιουλίου 2018
Αρ. Πρωτ.: 600/9/121-α

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με την επίσκεψη στο Κέντρο Υποδοχής & Ταυτοποίησης της ΒΙ.ΑΛ. Χίου και τη σύσκεψη που ακολούθησε στο Μουσείο Μαστίχας, ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του κλιμακίου της ΠΟΑΣΥ και της EUROCOP στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, όπου εξακολουθεί να δοκιμάζεται η αντοχή των Ελλήνων Αστυνομικών, αλλά και των κατοίκων των νησιών εξαιτίας των μεταναστευτικών – προσφυγικών πιέσεων και της αδυναμίας της πολιτείας να δώσει αποτελεσματικές λύσεις.

600-9-a

Ειδικότερα, μετά την επίσκεψη στη Λέσβο και την καταγραφή των προβλημάτων που διαπιστώθηκαν εκεί (βλέπε σχετική ανακοίνωση από 10 Ιουλίου 2018, Αρ. Πρωτ.: 600/9/121), την Τετάρτη το απόγευμα, το κλιμάκιο με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας κ. Γρηγόρη ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟ και την Πρόεδρο της EUROCOP κα Angels BOSCH, συνοδευόμενο από το προεδρείο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Χίου, μετέβη στο hot spot της Χίου. Δυστυχώς, αντίκρισαν περίπου τις ίδιες εικόνες, όμως σε μικρότερη κλίμακα και ένταση, αφού σε αυτό το χώρο φιλοξενείται «μόνο» υπερδιπλάσιος πληθυσμός (από τον προβλεπόμενο των 1.200 ατόμων, διαμένουν περίπου 2.700 άτομα). Η κυριότερη έλλειψη αφορά στο πόσιμο νερό, αλλά και στο αποχετευτικό δίκτυο το οποίο επίσης αποτελεί εστία μόλυνσης.

600-9-b600-9-c

Ο αλλοδαπός πληθυσμός – με πραγματικά θύματα αυτής της απαράδεκτης κατάστασης τα ανυπεράσπιστα ανήλικα παιδιά – ασφυκτιά και σε αυτή τη δομή, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον ίδιο, αλλά και για την τοπική κοινωνία.

Τα προβλήματα υγιεινής και ασφάλειας είναι υπαρκτά, όπως επίσης και οι επιβαρυμένες συνθήκες εργασίας των συναδέλφων μας σε όλο το νησί, αφού στην ουσία, αστυνόμευση δεν υπάρχει, όπως θέλουν και επιζητούν οι κάτοικοι με τους οποίους συνομίλησε το κλιμάκιό μας.

600-9-d

Στη σύσκεψη που ακολούθησε την Πέμπτη, συμμετείχαν οι: Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών και Επικοινωνιών Χίου κ. Ιωάννης ΞΕΝΑΚΗΣ, ο Αντιδήμαρχος Χίου κ. Γεώργιος ΖΩΑΣ, η διοικητής του Σκυλίτσειου Νοσοκομείου Χίου κα Ελένη ΚΑΝΤΑΡΑΚΗ, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Β. Αιγαίου Ταξίαρχος κ. Ελευθέριος ΝΤΟΥΡΟΥΝΤΟΥΣ, ο Διευθυντής Αστυνομίας Χίου κ. Γεώργιος ΚΕΒΟΠΟΥΛΟΣ, ο Αντιεισαγγελέας κ. Αθανάσιος ΓΕΩΡΓΑΚΗΣ, η Λιμενάρχης Χίου κα Ειρήνη ΑΡΓΥΡΗ, ο Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κ. Ιωάννης ΒΟΥΡΑΚΗΣ, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ. Β. Αιγαίου κ. Ιωάννης ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Αστυνομικών Χίου κ. Χρυσόστομος ΧΑΤΖΗΛΑΜΠΡΟΥ, ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Πυροσβεστών Χίου κ. Γεώργιος ΚΑΡΥΔΑΣ, ο Πρόεδρος της ΙΡΑ Χίου κ. Ζαφείρης ΛΑΣΚΑΡΙΔΗΣ και άλλοι.

600-9-f600-9-e

Από όλες τις πλευρές εκφράστηκε ο έντονος προβληματισμός για την συνεχιζόμενη μεταναστευτική πίεση και τις επιπτώσεις της σε όλες σχεδόν τις λειτουργίες του νησιού, αλλά και η ελπίδα ότι με τις παρεμβάσεις της Ομοσπονδίας και της Συνομοσπονδίας των ευρωπαίων αστυνομικών, μπορεί να προκύψει κάτι θετικό.

Η τοπική κοινωνία αναμένει την ευαισθητοποίηση των αρμοδίων στα ζητήματα της ενίσχυσης της Ελληνικής Αστυνομίας και των άλλων κρατικών δομών, ώστε να υπάρξει βελτίωση της αστυνόμευσης και των κοινωνικών υπηρεσιών σε όλο το νησί ενώ εκφράζει απερίφραστα την ικανοποίησή της από τις πρωτοβουλίες που λαμβάνουμε σε συνεργασία με τη EUROCOP, το νεοεκλεγέν ΔΣ της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Χίου και τον Πρόεδρο αυτής κ. Μιχαήλ ΑΠΕΣΣΟ, στους οποίους ευχόμαστε καλούς αγώνες.600-9-g

Στόχος είναι να αποκαλυφθεί η πραγματική διάσταση του προβλήματος και να αντιμετωπισθεί η ωραιοποιημένη εικόνα, όπως αυτή προωθείται στα ευρωπαϊκά όργανα από την κυβέρνηση.

Η Ομοσπονδία πορεύεται με σοβαρότητα και αποφασιστικότητα για την επίλυση των προβλημάτων των συναδέλφων μας και γενικότερα για την αντιμετώπιση όλων των προβλημάτων που έχουν αρνητικό αντίκτυπο τόσο στη λειτουργία της Ελληνικής Αστυνομίας όσο και στην ομαλή και ειρηνική ζωή των συμπολιτών μας.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

        O Πρόεδρος                              Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

Είσαι Εδώ : ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΠΟΑΣΥ 2018 Η τοπική κοινωνία προσβλέπει στις παρεμβάσεις μας