Font Size

Cpanel

Επίδομα παραμεθορίου: ενέργειες – παραλήψεις και τι μέλλει γενέσθαι από εδώ και πέρα

poasy4
Αθήνα, 11 Ιουλίου 2018
Αρ. Πρωτ.: 500/3/69-α

Προς:

1)Τον Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας

Αντιστράτηγο κ. Κωνσταντίνο ΤΣΟΥΒΑΛΑ

2)Τον Προϊστάμενο της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών & Επιτελικού Σχεδιασμού Υποστράτηγο κ. Αναστάσιο ΜΑΝΙΑΤΗ

Κοιν.: Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Νικόλαο ΤΟΣΚΑ

Θέμα: «Χορήγηση εγγράφων»

Σε συνέχεια της υπ' αριθ. 500/3/69 από 04-07-2018 κοινής ανακοίνωσης των Ομοσπονδιών Σωμάτων Ασφαλείας και Ενόπλων Δυνάμεων, αναφορικά με τις τροπολογίες που κατατέθηκαν από τον ΥΠΕΘΑ την προηγούμενη εβδομάδα και αφορούσαν, τόσο την επέκταση του επιδόματος παραμεθορίου μόνο στις Ένοπλες Δυνάμεις, όσο και τη μη πρόβλεψη συνυπηρέτησης με συζύγους που εργάζονται στα Σώματα Ασφαλείας, επανερχόμαστε, έχοντας και επισήμως τα πρακτικά της σχετικής συνεδρίασης στην Ολομέλεια της Βουλής, προκειμένου να ερωτηθούν οι υπεύθυνοι για τις ενέργειες ή παραλείψεις τους, καθώς και για το τι προτίθενται να πράξουν στο μέλλον.

500-3

Ειδικότερα, από τα πρακτικά της Βουλής και κατόπιν ερώτησης βουλευτή της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για τη μη επέκταση του επιδόματος παραμεθορίου στα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας που εργάζονται στις ίδιες περιοχές όπου λειτουργούν οι Μονάδες Προκαλύψεως, δεδομένης της ιδίας έκθεσης σε κίνδυνο, καιρικές συνθήκες κ.λπ., αλλά και του θέματος της παράνομης μετανάστευσης που το διαχειρίζονται αμιγώς οι Έλληνες αστυνομικοί, ο κ. Υπουργός Εθνικής Άμυνας απήντησε τα εξής:

«..., εάν ήταν στην αρμοδιότητά μου η Ελληνική Αστυνομία, θα φρόντιζα την Ελληνική Αστυνομία. Είμαι εδώ ως Υπουργός Εθνικής Άμυνας και έχω το δικαίωμα να μιλήσω μόνο για τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Δεν αμφισβητώ το έργο των Ελλήνων αστυνομικών. Θα σας πω, όμως, ότι άλλα είναι τα ωράρια του Στρατού Ξηράς, άλλα καθήκοντα έχουν οι στρατιωτικοί στις δυνάμεις προκαλύψεως και άλλα οι αστυνομικοί.

Για εμένα, μακάρι αύριο το πρωί να δώσουμε και στους αστυνομικούς και στους πυροσβέστες και στους λιμενικούς και σε όλους. Κανείς δεν θα έχει αντίρρηση μέσα σε αυτήν την Αίθουσα. Δυνάμεις, όμως, προκαλύψεως δεν υπάρχουν. Το ξέρετε πολύ καλά.

...

Όμως, αυτό δεν σημαίνει ότι εδώ πέρα εγώ, ως Υπουργός Άμυνας, μπορώ να νομοθετήσω και για την Ελληνική Αστυνομία. Και βεβαίως, ο κ. Τόσκας έκανε μεγάλο αγώνα για να μπορέσει -και γι' αυτό καθυστέρησε, αν θέλετε, από εκεί- να εντάξει....».

Όπως προκύπτει λοιπόν από την παραπάνω συζήτηση και με δεδομένη τη βαρύτητα των λόγων του συν – Κυβερνήτη και Υπουργού Εθνικής Άμυνας, αφενός, κάποιος ή κάποιοι καθυστέρησαν και ευθύνονται για τη μη εισαγωγή στη Βουλή της επέκτασης του επιδόματος παραμεθορίου στην Ελληνική Αστυνομία, αφετέρου, τόσο ο ίδιος (ως Κυβέρνηση), όσο και οι υπόλοιποι Βουλευτές δεν έχουν αντίρρηση να δοθεί το εν λόγω επίδομα στους αστυνομικούς.

Ύστερα από τα παραπάνω, παρακαλούμε όπως, στο πλαίσιο της διαφάνειας και της νομιμότητας, μας γνωρίσετε τις εισηγήσεις που έλαβαν χώρα από την πλευρά σας προς αυτή την κατεύθυνση, αλλά και ποιος είναι ο περαιτέρω σχεδιασμός σας – δεδομένης της μη ύπαρξης αντιρρήσεων από την πλευρά της Κυβέρνησης – για την επέκταση του επιδόματος παραμεθορίου στα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας.

Αναμένουμε τις απαντήσεις και θέσεις σας, τόσο για το παραπάνω ζήτημα, όσο και για το θέμα των μερισμάτων του Μετοχικού Ταμείου Στρατού, διότι ο συνάδελφος Έλληνας αστυνομικός που εργάζεται στο πεζοδρόμιο, στα γκέτο της χώρας, στα νησιά του Βορείου και Νοτίου Αιγαίου, επωμιζόμενος μόνος του και χωρίς καμία βοήθεια το προσφυγικό – μεταναστευτικό πρόβλημα της Ευρώπης, αλλά και σε πολλές άλλες δύσκολες, επικίνδυνες και ανθυγιεινές συνθήκες εργασίας, έχει ερωτήσεις και δικαιούται να γνωρίζει τις πράξεις της Ηγεσίας που «βγάζει ασπροπρόσωπη», όταν έρχονται τα δύσκολα.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

        O Πρόεδρος                              Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

Είσαι Εδώ : ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΠΟΑΣΥ 2018 Επίδομα παραμεθορίου: ενέργειες – παραλήψεις και τι μέλλει γενέσθαι από εδώ και πέρα